120218 Buzet Zavoj in Raspadalica ter Gaber

BORIS:

ob 11h pri tarasu-vrhnika, vprašanje je kdo bo pelu?, trije avti ali dva? pol se končno odpeljemo-uki in Mirko vozta. 1.ekipa: uki , klovsička, Miloš Raspet, jaz+druga: Mirko, Radko, erzo, mega se jim pridruži v Uncu.

Dobimo se na Zavoju, kjer malo modrujemo. Jaz bi rad mel nov štart v evidenci olc-ja, zato si želim na Raspadalico, čeprav sem tam že štartal-cca 13 let nazaj. Namera, da nekateri od nas grejo tja nekako prileti tudi Rabiču na ušesa (kegel št.2), ki mi začne nekaj moralizirati, pa da moramo poklicat Neviota, pa da je to tko kokr, da če bi kr en pršu k men domov pa si speku jajca v moji kuhni. Itak gremo tja-ga ne pokličemo.

Del poti opravimo z avtom, del pa peš, potem, ko se uki odloči, da je preslaba cesta. Lahko bi šli tud po asfaltu, pa tega nismo vedeli. Pridemo tja, poiščemo lastnika, ga vprašamo, če lahko, pa on da ja, pa da naj drugič pokličemo…vprašam ga če je treba plačat uporabo štarta, takoj odgovori da 3e po osebi. Seveda plačamo-1. ekipa+Radko-15e. S tem pridobimo popolno naklonjenost lastnika, ki je tudi letalec in nam pove tudi za dežurni steber, ki ga jaz in uki takoj najdeva in dvignem se na 1350m. Ostali trije še čakajo na štartu, saj tam kr piha, pa si ne upajo štartat. Po 1h uki pristane tam  in jih spodbudi da štartajo in odletijo. Erzo neki govori v postajo da ma dost tega vetra in da gre proti Sloveniji. Jaz se mu pridružim. Oba odletiva do Črnokalskega viadukta-vzhodno, on bliže kot jaz.  Za nama prileti še mega.

/olc/index.php/forum/gallery/794746

Logistično pride do manjšega nesporazuma, ki se reši z nekaj sreče-mega dobi štop in se požrtvovalno odpelje proti Kozini. Kmalu za tem  že prideta Mirko in Radko in naju z erzotom pobereta. Odpeljemo se proti  Vrhniki-malo okrog, saj mora erzo Mirkotu in Radkotu pokazati še štart na Gabru. Men se ne da gor, pa še žejen sem, zato se nejevoljno žrtvujem za šoferja. Oni odletijo in jaz se odpeljem dol. Končno se zbašemo v avto in odpeljemo v Avio pub na pive in pici.

Tam se dobimo z ostalimi, neki provociramo kelnerco, pojemo, plačamo in gremo hitro na Vrhniko, ker se erzotu mudi, jaz ostanem še žejen. Že ko smo se pelal tja, sm jaz govoril da bo Kovk ful dobr. Zato se zadovoljstvo, ko pogledam doma na olc-ju, nekako zmanjša.

Upam, da je opis dneva zadovoljiv … bom še kdaj kej napisal, če dobim kšnega všečkota.

ERZO: Mi je bilo rečeno naj kaj napišem: Štartali smo na najlepšem istrskem štartu (Istra je tudi v Sloveniji!), kjer se je še kar dalo navrteti, posebej se mi je zdelo da gre z lahkoto gor nad črnim požariščem okoli Raspadalice. Toda zaletavanje v tisti jug, to mi ne gre, res dobri ste tisti, ki vam to gre in se vam da. Potem pa let (uživancija) z vetrom.

Erzo o Gabru: … namest v oštarijo

4 komentarji

  1. Aha,MORALIZIRAL-model je zatežu do amena…kt da koga brigajo njegovi problemi!
    Sicer pa extra let..mislim,da bi lahko vsi odletel v SLO???

    1. Ja sveda, tastari ofucani orli so spizdili proti SLO, mlade ptičke siničke pa prepustili divjemu vetru brez milosti (in orientacije) 🙂

Leave a Reply