120530 Slivnica P738 13:02:54

Erzo že ob 10.30 kliče, da bo danes treba iti pa zgodaj (najkasneje ob 11.00, ker se bo potem že nakuhalo – kar je popolnoma enako kot vsak dan doslej že 14 dni 🙂 ). In me samo obvešča. Spodbudil ga je pa Boštjan Debevec in TnT (Tomaž Toplak), ki sta mu huda konkurenca v dolžinah. To je seveda dovolj močan argument, da pozabi na vse ostalo :-). In ker sem na bolniški in mi je svetovano gibanje po svežem zraku brez službenih stresov, sem seveda tudi jaz takoj za. Kljub temu se nekaj cinca z odhodom in se šele ob 11.30 z Erzovim avtobusom odpeljeva z Vrhnike.

Na pumpi v Cerknici še malo počakava na preostala dva (Mega danes sploh ne more) in seveda smo prepozni, ker se že kuha (Erzo). Na vrhu seveda tudi že piha narobe. Ves dopoldan je bil lep JZ (kljub generalnemu S, ki je bil napovedan in tudi je), sedaj pa občasno pihne celo od zadaj in oblaki so ugasnili sonce. Prestavimo se na V rob, kjer Erzo razpakira novo Mantro, jaz pa postavim svojo coto. Ko začne že spet pihati od JZ, ujamem še zadnje pihljaje na V in potegnem prvi (za sondo).

Takoj grem na desno in se matram ob pobočju in drajsam in celo zelo na blizu zavrtim, ampak generalno zgubljam meter za metrom. Ko sem že prenizko za rešitev, se odpeljem ob pobočju proti pumpi in za njo pristanem.

Zoranov let

Na pristanku piha čisti Z 2/4, kar je bilo že čutiti tudi v zraku. Ostali zgoraj čakajo na boljše čase in se prestavijo na normalni start. Starta TnT in takoj scuri v Grahovo.

TnTjev let

Starta Boštjan in malo kasneje, kot takoj, scuri v Grahovo (leta pa ne da na OLC, tako da ni blamaže 🙂 ). Starta Erzo in – ne scuri takoj, ampak začne pobirati in se najprej matra desno proti koči in mu zagrabi in nabira in nabira in je naenkrat visoko gor in se odpelje proti Blokam in naprej v daljne kraje… Vmes kvizim Mega, če mogoče namerava kaj v te kraje (naše tukaj, ne daljne, ampak njegov ne je neizprosen 🙂 ).

Pospravim padalo in grem s TnTjevim avtom iskat oba curanta. Erzo javi, da je od Blok proti Ribnici 2400. TnT je ob cesti pred Grahovim, Boštjana najdemo v Grahovem, kjer prepričuje lokalno prebivalstvo, da bi nas odpeljali gor. Vmes se kar trese od nervoze (kako se je to lahko zgodilo…Erzo je pa kar odletel…čim prej treba gor). Kličem Emila, ki se končno javi, odhajajoč iz službe k zobarju in pove, da je predvideno srečanje na pumpi ob 15.30 z Redstarom… Boštjan končno najde žrtev za šoferja, ki prisede v avto in hop gor direkt iz Grahovega.