120607 Kovk

Je zjutraj še lepo, čeprav napovedane nevihte. Na koncu ostaneva sama z Borisom: Ljak ali Kovk. Pridem do Logatca in z Borisom od zadaj na Kovk. Ko prideva na vrh, se s starta pripeljeta dva padalca, ki ju Boris navidez pozna (eden je Matej Gošte) in povesta, da na startu preveč piha. Vsi gremo dol k Anji, da se zmenimo, kam naprej (midva sva za Brestovico ali v skrajnem primeru Lijak).

Pri Anji pa že čaka Frenk in nama z Borisom je v trenutku jasno, da danes najbrž ne bomo leteli 🙂 (vedno, kadar se od nekod pojavi Frenk potem veter samo še pojača … 🙂 ). Frenk takoj začne nabijat, da so črni oblaki čez in da je veter na Kovku upadel in da zdaj, zdaj bo… In nas prepriča, da se spet naložimo v Borisov avto in gor na start.

Tu seveda piha premočno (moji refernčni podatki: 8/11). Frenk začne seveda postavljati in se resno pripravljati in vmes malo lovi padalo, ko frfota… vse do trenutka, ko bi moral odleteti. Pa seveda ne, ker nam je vsem jasno, da je na meji. Boris provocira ves čas, da smo v takem že leteli, pa da saj ni tako močno, pa to, ampak Frenk na koncu le ne potegne. Tako mineta 2 uri, ko čakamo, da se umiri. Pa se ne. Vmes opazujemo 5 padalcev, ki so prileteli z Lijaka in ki pospešeno šibajo proti Nanosu. Eni bolj visoko spredaj, druge odnaša nazaj.

Potem pride še četa Nemcev (včeraj so bili na Lijaku). Nekateri že zastavijo, ampak na koncu nič in tudi pospravijo. Ko hočemo že oditi (večina Nemcev že odide), pa dva, ki delujeta bolj akrobatske sorte, le postavita. Prvi strarta z atraktivnim dvigom v nebo, obrnjen kar nazaj proti padalu in ko je 30m nad startom, se obrne naprej in potem izvaja neke akrobatske vložke, za katere ni čisto jasno, ali jih je namenoma, ali pa ga je malo sklofalo. Drugi starta malo manj atraktivno, z majčkeno kravatico, ki je ne more rešit na noben način. Veter malo više je res močan in komaj prodirata naprej, ampak prvi se pripelje tako blizu do drugega, da glasno razmišljamo, če mu bo mogoče kar on rešil kravatico. No na koncu se odpeljeta za rob, mi pa tudi odidemo k avtom in dol.

Frenk in ona dvojica na Lijak (?), midva pa k Anji na pijačo in gasa Logatec in razlaz.