120628 Lipovec P764 10:58:20

Mare se je že včeraj zvečer javljal, da ima dopust in bi kam šel. In sva že navsezgodaj zmenjena za ves dan. Veter Z, dopoldan idealen za Strmco in okolico. P

oberem ga na Dolgem mostu in ob 9.30 sva že na Strmci. Piha lepo, malo z Z in zapeljeva se po kolovozu okoli hriba pod Lipovec. Parkirava na travniku na pobočju v senčki in peš na predvrh Lipovca. Ker ni daleč, imava normalno opremo in se ravno lepo segrejeva do vrha. Mare odloži robo malo pod vrhom, na Z slemenu, saj je skoraj jasno, da bo na vrhu premočno in predvsem preveč s strani. In res je. Nesem tistih nekaj metrov dol in razgrnem na slemenu. Veter Z 3,5/5,5.

Mare mi pomaga in počaka, da potegnem, potem pa se pripravi tudi on. Odletim z vetrom na levo proti Strmci in se na začetku kar matram, da malo naberem. Najprej vzdržujem višino nad startom (Strmca), ko pride Mare, pa lepo nabere malo bolj zunaj. Grem za njim, pa mi nekako ne rata, zato pa dobim lep pobočnik ob Petriču. Tako jadrava, dokler se ne odločim in toplandam po slabe pol urce na Petriču.

Zoranov let

Lipovec novnov 🙂 !