120629 Špilnik P767 10:43:46

Tudi danes ima Mare še frei. Jaz pa tudi. Ampak samo dopoldan. In ker je veter podoben kot včeraj (Z) je cilj podoben. Strmca že zjutraj. Jon je že del ekipe, ko ju poberem pri Toplarni. Cilj je Špilnik in mogoče še Sv.Lovrenc.

Ko pridemo na Strmco, piha še bolj Z kot včeraj (malo bolj močno, pa še bolj s strani, že skoraj ZSZ). Sv.Lovrenc odpade. Po kolovozu na travnike pod Špilnikom in peš s kramo do starta pod gozdom.

Tu je pobočje obrnjeno bolj na Z in se bo dalo. Postavim ob pomoči Jona in Mareta, ki še ne ve, ali bo startal ali ne. Piha 3,2/5,1, občasno potegne bolj z desne.

Potegnem in ga lepo odpeljem naprej, potem pa me takoj ob pobočju potegne v levo in z vetrom se odpeljem do Lipovca, kjer že lahko malo naberem. Mare se odloči, da bo raje zemeljska podpora in počasi se odpravita z Jonom nazaj do avta, jaz pa z vetrom (40 km/h) do Strmce, pa na Petriča, pa jadranje sem in tja in uživanje… Je skoraj malo močneje kot včeraj, mogoče za spoznanje bolj razbito, ampak više gori bolj laminarno (naberem nekje do 1100). Po dobre pol ure se odločim in odpeljem s Petriča proti Polju. Sem niže kot včeraj (odpeljem se s 1000) in po dolini dosti bolj splakuje kot včeraj (z vetrom 45-50), tako da se že zelo nizko pripeljem nad Unico do travnika pod Unško cesto, podobno kot včeraj.

 

Zoranov let

Uživancija (samo malo prevroče je na koncu…). Špilnik novnov 🙂