120709 Lijak P772 19:36:53

Danes na začetku nekako ni pravega zanimanja, potem se pa le ujamemo (kar se mene tiče, koordinacije potekajo iz čakalnice očesne klinike 🙂 ). Delux bi Kovk (ali Lijak), Erzo se zaradi prvotnih transportnih problemov pridruži tej ideji, Mega, ki sprva ni  bil, se tudi pridruži, meni pa sam cilj itak ni preveč pomemben (saj ni noben nov start v planu 🙂 ), samo da se bo letelo.

Med vožnjo na Vrhniko pride do manjše spremembe plana avtomobilskega prevoza, ker se Erzu pridruži del familije (Milena in Galja). In tako se preložim ob 15.30 v Erzov avto, gasa proti Logatcu (kjer čaka Mega Deluxa in Špelo). Pa se Kovk (kjer že piha 5/10 J) spremeni v Lijak in smo nazaj na avtocesti in v klepetu smo 123 pod Lijakom.

Drugi del jate je že tu in nadaljujemo gor. Med hojo na start (Boris potegne sebe in robo vseh nas kar do starta) se eni vračajo, ker baje preveč piha, vendar na startu sploh ni tako grozno. Sicer res srednjevelika množica potencialnih padalcev čaka, ampak Mega takoj postavi in odleti. Veter je res močan (ampak v takem smo že startali….) in malo posedemo v senčki in pomodrujemo (povem za Androta, da sem od Sandija zvedel, da je on jadralni letalec, ki je umrl v soboto zvečer pri Stiški vasi 🙁 ). Ko se malo načakamo in veter v najhujših sunkih malo umiri, začnemo Erzo, Delux in jaz postavljati, za nami pa še drugi (3,4/5,9). Erzo in Boris odletita, nato pa še jaz.

Na levo, hitro lepo navrtim do 1100, potem pa do Zmajarske, 3x poskus proti Čavnu, pa me vsakokrat na robu ustavi premočan nasprotni veter. 1. bolj zunaj, kot Delux, 2.  direkt na rob (tu sem zelo visoko, precej nad Megom, ki je že čisto na skalah obrnil in bil skoraj prepričan, da bo pri vračanju scuril, pa se je lepo pobral), ko tudi ne rata, potem pa visoko nad grebenom (okoli 1100) nazaj do starta in še enkrat na Zmajarsko in 3. bolj notri proti robu (nekdo se sicer plazi čisto nad drevesi više gori v pobočju naprej proti Čavnu, ampak to ni zame), pa spet nazaj do starta in čez na Danijela in dol na pristanek, kjer pristaneva skupaj z Borisom.

Zoranov let

Borisov let

Borisove fotke:  /olc/index.php/catalog/?tview=flights&act=submit&gtype=1&ww=0&site=&club=#si&flights&1035979&fphotos

Slabi dve uri mirnega, lepega jadranja in uživanja v višavah. Tako mirno in na izi na Lijaku še nisem vozil :-). Ko pospravimo, se odpeljemo do Vipave, kjer ravno pristajata Erzo in Mega v zadnjih žarkih večernega sonca.

Erzov let 1.del

Erzov let 2.del

Pa še k Anji na zaključno druženje.