120717 P779 Krvavec vrh 15:40:50

Erzo pokliče že malo po osmi uri, da danes Gorenjci planirajo Krvavec že zgodaj. Jaz sem tudi zelo za. Erzo obvesti Deluxa, Mega ne more pred 14h, bi pa po 14h prišla tudi Mateja.

Tako ostanemo samo mi trije in se malo po 11h  dobimo pod Ambrotom, se naložimo v LC in gor po offroad obvoznici mimo rampe do hotela. Tu so že Gorenjci, ki imajo postavljeno nad hotelom in čakajo vsak na svoj trenutek vetra v pravo smer (veter namreč ves čas spreminja smer – V, SZ, J,…). V zraku je edino že Luka, ki vrti in nabira nad kapelco, počasi pa se zmečejo še ostali. Kolikor koli so nabrali, ko gredo čez Kokro, močno potonejo. Nekateri se komaj spajsajo gor, nekateri preletijo Kokro višje in nato vsi naprej.

Mi trije jih opazujemo in modrujemo. Erzo pove, da gre na Bled in se odloči, da postavi, Delux pa nekako še ni za in mu je super fajn na svežem zraku in se mu nikamor ne mudi. Tudi jaz nimam pravega elana, ker, glede na videno, ne vidim ravno svojega super preleta. Erzo odleti in zelo tone, vendar se drži grebena do Možjance, tu pa najde dviganje in se bogato odpelje čez na Potoško in naprej.

Delux postane lačen in gre v hotel po hrano, ko pride nazaj pa predlagam, da greva čisto na vrh Krvavca (tam bova vseeno višja za čez, tudi če ne nabereva). Ko se zloživa iz LCja, ob 6sedi piha idealno gor (večino časa, občasno pa tudi malo drugače…) in začneva postavljati. Po radiu slišiva, da so ostali že na Dobrči pa tam nekje…

Počakam, da pihne lepo gor, ko pa potegnem tisti lepi pih izgine in v brezveterju (?) zalaufam in odmotovilim po pobočju dol, dokler le ne spravim Rooka v zrak (prvi slab štart z Rookom, doslej je šel vedno kar sam gor.  “..brez vsakega občutka…” je ta start kasneje ocenil Delux…). Do hotela me požira, potem pa malo zavrtim in naberem nazaj do višine starta. Boris lepo starta in usmeriva se na Potoško. Jaz bolj levo proti grebenu Možjance in ko vidim, da gre Delux direkt čez, zavijem desno. Vendar njega drži, mene pa bistveno bolj požira, tako da priklopim Potoško na 1000. Potem pa je samo garanje in rukanje in plazenje in vrtenje bolj zunaj, pa močan zanos noter, skratka “zelo živahna in dinamična termika”, kot kasneje opiše Delux situacijo Mateji. Ko že mislim, da sem rešen, spet potonem, vendar se globalno le spravljam naprej okoli Potoške, mimo Sv.Jakoba na Kozjek in čez Veliki vrh na Sv.Lovrenc, kjer se borim še zadnje četrt ure in priznam poraz na standardnem pristanku na križišču pod njim.

Zoranov let

Mega, Mateja in Mare se ravno odpravljajo v zrak z Zg.poseke, jaz pa počasi pospravljam. Erzo javi, da je pristal v Bohinjski Beli,

Erzov let

Erzov komentar leta: KOT TURKI DAVNO NAZAJ, TUDI JAZ NISEM NAŠEL V BOHINJ! Ali sem zato Turk?! Reku sm da bom šu na Bled pa sm šu… Tam na blejskem se najprej s 1200 zapodim v Hom in si premislim, saj bom še scuru, jaz pa hočem še mal nad vodo. Prenesečenje (!) dneva: 180 m nad gradom: termika iz vode, ne je po SV-V, in ne kot ostali stebri po JV. Še na otok, na postajo, kjer bom scuril, ko me še vzigne in ravno v napačnem momentu v Bohinjsko Belo, da mi samo zapre. Piha spod nič. Meni pa je malo žal za poglede, ki sem jih imel na voljo in jih ne poslikal – še nižje in  lepše kot Delux. Bohn pokrit že od opoldneva, razloži Malina, ko se mu opravičim za spodrsljaj. Ko se odsprehodim skoz vas na sever, le ujagam gospo, ki me zapelje na glavno cesto, kjer v 10 minutah dobim štop na karton padalca (“drugače vam ne bi ustavila”), ko še 2x obrne, da pride nazaj rekoč, da je delala z Mojco iz Postojne in da je danes ravno 6 let od njenega nesrečnega konca.

Delux je odpeljal do Tolstega in nazaj na Krvavec.

Borisov let

Borisove fotke: /olc/index.php/catalog/?tview=flights&act=submit&gtype=1&ww=0&site=&club=#si&flights&1040168&fphotos

 

Ko začnem štopati, so že vsi na tleh. Delux in Mateja gor po avte, Mega pride pome do Preddvora, na izvozu Kranj Z potem pobereva Erza in nazaj pod Ambrota, kjer zaključimo bolj ali manj uspešen letalni dan pri Tonaču.