120718 Krvavec pod hotelom P780 16:39:08

Erzo že zjutraj pokliče, da gre na teren na Gorenjsko, ampak glede na včerajšnje lete Valičev in današnjo podobno vremensko situacijo, ga zanima Primorska (izhodišče Vremščica ali Lijak). Mene sicer bolj mika Krvavec, ampak sem prilagodljiv :-). Damjan ne more prezgodaj, potem bo še videl, Megu je najprej vseeno, kasneje pa se odloči za Primorsko (čeprav ga varianta Vremščica ne zanima), Delux je na Sorici…

Ko se Erzo okoli 11.30 začne vračati z Gorenjske, rata panika in čez pol ure bi moral jaz biti že na Vrhniki. To mi ne znese, ker imam še dela za 15min, ampak Erzo je v pogonu in ne bi čakal. Torej odpovem sodelovanje in se preusmerim na Krvavec.

Pod Ambrotom sem okoli 14h in Edo ravno razlaga o zelo čudnih današnjih pogojih v zraku (bolje, da bi kar gor odšibal brez teh info…). Medtem ko odpeljem Eda pod gondolo po avto, se zberejo mladi Kamničani (Čibej, Jone in še en alpinist-tečajnik), ki jih naložim v zameno za naknadno furo po moj avto in gasa gor do hotela po obvozu rampe. Tu piha 3,8/6,6 malo mešano (J,SZ) in postavimo pod hotelom in počakamo na primerno smer, ko ne obteka. Oni trije malo lovijo padala pri postavljanju in počasi odletijo drug za drugim.

Jaz pa ga najprej lepo postavim, potem pa mi ga veter posvaljka dol in ko ga hrbtno poskušam poravnati, ga malo preveč dvignem, tako, da mi ga zagrabi in je že kar v luftu za odletet. Jaz pa ne, ker seveda še nisem bil pripravljen za odlet, pa ga poskušam podreti in se moram kar malo pomatrati, da ga sesujem. Vrže mi ga čez rušje in ga moram 10min obirati, potem pa še ponovno postavljati.

Potem pa le dočakam primeren trenutek, ko ga samo dvignem in stopim v zrak. Pod hotelom je dinamično, sicer vrtim, vendar padam ven iz dviganja in moram to kar ponavljati, pridobim pa ne dosti (100m). Malo me mine to zibanje in ne zdi se mi dovolj, da bi šel čez na Potoško, zato grem nad Zg.poseko, kjer nekaj časa nabiram, ampak spet ne toliko (za razliko od nekaterih, ki so lepo visoko), da bi šel čez (kar je bila moja današnja želja). Spet mi postane preveč razrukano (nekako ne ujamem ritma, lepega stebra in enakomernega dviganja) in se odpeljem proti Grajcu, malo nabiram vmes nad Ambrotom, potem pa čez Grajca počasi dol.

Zoranov let

Počasi pospravljam, odgovorim na vmesne tel.klice (Delux je na Bledu in čaka na prevoz, ki pride kasneje in morebitno družbo, Erzo je pristal malo na Hrvaškem, Mega se je odpeljal z Lijaka skoraj do doma, Damjan je štartal z Zg.poseke in scuril na Možjanco, čeprav je najprej lepo nabral do Krvavca…). Ko pospravim dobim obljubljeni prevoz do hotela in konec za danes.