120719 Socerb P782 19:35:42

Na poti gor se Boris odloči, da bi imel nov start in ko se srečamo na cesti, Mega odpelje Borisa nazaj na Osp

Borisov let

Midva z Manco pa na Socerb. Tu je množica domačinov, na startu in v zraku. Počasi se pripravljava in čakava na vrsto, veter je konkretno močan in eni elegantno odletijo, drugi pa manj elegantno. Vmes motijo še tretji, ki pristajajo kar na startu (tisti bolj zadaj ne motijo) in četrti, ki ne pristajajo, ampak samo kažejo kakšni frajerji so in se samo z nogo dotaknejo tal in spet odženejo v luft in naprej drajsajo tik nad tlemi in motijo ostale, ki bi želeli odleteti. Midva ugotavljava, da je med tem dogajanjem veter pojačal in da so vmesna šibka obdobja vedno bolj redka (4,5/10,6 kaže sedaj merilec).

Manca sicer enkrat dvigne, pa ji ga sesuje in spet postavlja. Med čakanjem prideta tudi Mega in Boris s Tomom Pavličem. Mega hitro postavi in starta, jaz čakam in poskušam, pa mi je premočno za nazaj, naprej pa mi ga tudi sesuje. Boris pride in mi da nekaj nasvetov, predvsem, pa naj bolj zadaj vadim hrbtni start. Mega pristane na startu, jaz se ob nekaj neuspelih dvigih prestavim bolj nazaj in tu res nekajkrat dvignem. Pomagata še Mega in Manca in končno mi enkrat približno rata in potem je seveda škoda, da ne bi speljal do konca in odletim.

Potem pa je naslednje 3/4 ure sama poezija. Vozimo sem in tja, izogibamo drug drugemu, za Borisom se odpeljem čisto do Grada na Socerbu, nad vasico obrnem, vmes malo zavrtim in naberem nad 600m (tile domačini samo drajsajo sem in tja in skoraj nič ne vrtijo !?) in tako naprej in naprej. Pavlič toplanda, malo za njim tudi Boris, vmes je startala Manca, ki tudi lepo jadra sem in tja. Ko sonce že počasi zahaja, se Manca odpelje nad start in elegantno pristane, malo za njo pa tudi jaz stopim na tla na startu.

Zoranov let

Čudovito ! Ko se padalo uleže na tla pride Mega in pove, da ga imam strganega pri eni celici in takoj grem po samolepilne nalepke v avto, da zaflikamo rano (ubogi Rook, še čisto nov je, pa že rabi operacijo…).

Borisov Socerb

 

Borisove fotke: /olc/index.php/catalog/?tview=flights&act=submit&gtype=1&ww=0&site=&club=#si&flights&1042493&fphotos

Ko pospravimo, še na zaključno pijačo v Kozino in ob 22.30 h sem v Lju.