120719 Osp P781 16:09:11

Danes imam gužvo in niti veter ne uspem pogledati. Erzo danes ne (d.o.), Mega šele po 15h. Manca se prijavi v jato ravno ko vstopam zobarju pod sveder in ji predlagam, naj uskladi logistiko med mojim mučenjem. Ko me spustijo s stola, je ura 13.30 in Manca je že vsa nervozna parkirana na Vrhniki. Takoj odšibam tja in vmes ugotavljava, kam. Delux bi šel ob 16h na Lijak. Povsod je močan JZ, le na v nižinah na Primorskem se obeta malo manj vetra. Manca predlaga Osp, potem pa na Lijak, če ne bo nič na Ospu (pa tudi če bo).

Startava z LCjem, Manca najprej sporoči Deluxu, ki v tistem trenutku ne trzne (je šele začel procesirat, pogovor pa je bil krajši od 3min. 🙂 ), potem pa še Megu, ki pa se je ravno sprostil… Manca ga najprej naroči na izvoz Logatec, potem pa se le uskladimo in ga pobereva na lepem, prašnem, domačem šodru na Uncu. Gasa na Osp. Na štartu piha ravno prav. Mogoče malo z desne (preveč Z), ampak ni panike.

Z Manco postaviva, najprej potegne ona, pa sesuje, potem pa še jaz in med vzletanjem mi Mega vpije, da imam vozel na komandi. Res in malo me vleče v levo, dokler ne podaljšam roke in uskladim. V zraku je živahno, najprej malo dvigne (za 100m nad štart), gunca naprej in nazaj in sem in tja (ne vem, ali ima tudi zafeclana komanda kaj pri tem 🙂 ), potem pa pridem nad plezališče in me samo požre dol. Z vetrom je 45 proti viaduktu in ko obrnem, da bi začel pristajati, me niže doli še malo rikverca, tako, da ne morem pristat na standardnem travniku V od vasi, ampak najdem enega manjšega še malo bolj V med trtami.

Zoranov let

Ko pospravljam, mi povedo po postaji, da prihaja Boris, ki bo kar mene pobral. Mega je tudi šel v luft in ko pride Boris do mene, ga ravno vidiva v zraku, potem pa toplanda. Boris me uči zlagati Rooka, Manci pa je malo premočno in preživahno in predlaga bližnji Socerb, nad katerim jadrajo.