120731 Gozd P791 16:17:29

Vreme lepo, V še vedno nabija, na Gorenjskem manj. Predlagam Krvavec in začnem lobirati, pa Erzo odstopi, Mega po 15h, pa preveč ga ne vleče (torej najbrž ne bo), Damjan še vedno priklenjen v službi…

Pokliče Boris in smo zmenjeni ob 14h na britofu v Šmartnem. Špela in Tinkara sta zraven in zemeljska logistika je rešena. V LCja in naprej. Najprej razmišljamo o Krvavcu, pa nas črne baze (na cca 1900) preusmerijo na Gozd. Cesta na Gozd je še v gradnji, ampak nekako se zgoljufamo do koče in še gor do štarta. Špela in Tinkara se zabavata po svoje, midva pa postaviva. Veter je malo čuden (malo meša po startu, pa ne močno).

Prvi potegne Boris in se odpelje bolj ven in začne nabirati. Jaz potegnem hrbtno in mi uspe v prvo. V poseki potonem, ko pa sem ven, začutim močan V, ki je kar v sunkih in je treba iskati, da najdem dviganje in naberem nad start. Malo se matram okoli starta, potem pa proti V joški in tu potem naberem do 1400. Boris se je medtem že odpeljal naprej proti Storžiču. Pri Tolstem naberem še do 1500 in naprej precej zunaj, saj je okoli vrha Storžiča grdo črna baza. Je precej razbito in je treba kar loviti. Ko se Boris vrača nazaj, obrnem tudi jaz in počasi nazaj do Tolstega, kjer dobiva lepo dviganje in meni uspe nabrati do 1600. Boris se odpelje precej ven in izjavi, da ima dosti tega rukanja in bo šel proti Preddvoru pristat. Jaz grem za njim, sploh, ko izjavi, da zunaj krasno drži. Že si mislim, kako se bova odpeljala kar do Ambroža, pa se čez nekaj časa Boris popravi, da še preveč dviguje in da bi šel rad dol, ker se mu zdi, da se oblaki nekam intenzivno razvijajo. Vidim, da zavrti spiralo in zbije precej višine. Mene najprej še malo drži, potem pa začnem počasi zgubljati brez kakršnegakoli manevra. Čeprav sem visoko, grem proti vetru in zgubljam 0,9 do 1,5, s hitrostjo 20-25 proti Preddvoru z gasom. Vidim Borisa, ki nizko vozi proti Preddvoru (pozneje pove, da je imel hitrost 30-40 na delnem gasu !) in brez problemov pristane ob jezeru. Mene pa požira (sem dosti prepočasen) in moram pristati malo prej na travniku pri Mačah točno po urci letanja.

Zoranov let

Ko pospravim, je Špela s Tinkaro že pri meni in gremo še do hotela, kjer se je Boris že okopal in naročil pijačo.