120801 Krvavec pri kapelci P793 15:35:46

Ob 8 pokliče Erzo, da danes pa je taprav dan za Krvavec. Sem takoj za in ura 11.30 na britofu je določena. Boris s Špelo pride direkt na pristanek. Okoli 12h se vsi naložimo v LCja pod Ambrotom in gasa do hotela po obvozu rampe. Čeprav napovedano manj, piha malo bolj V kot včeraj. Še najboljše je pri kapelici, čeprav tudi tu piha z leve.

Postavi Mega in z rahlo motnjo odleti. Postaviva še midva z Erzom in čakava na pravo smer, pa kar noče. Borisu ni treba in čaka, kaj bo z nami. Končno malo pihne po hribu gor in Erzo potegne in odleti.

Še jaz malo čakam in ko je približno v redu potegnem, pa padalo sicer lepo dvigne, ampak ga kar vleče v levo in me noče dvigniti s tal. Par korakov tečem po tleh, malo me privzdigne in obrne še bolj v levo (proti zajlam sedežnice), pa me spet spusti, da potečem po pobočju in … prekinem pred ograjo vikenda pod kapelico (cca 50m nižje in mogoče 20vm). Pride Boris in mi pomaga nežno sneti padalo z ograje, da se ne bi kaj zataknilo in še gor nazaj na start (hvala Boris 🙂  ! ). Sedaj malo dlje čakam na pravi veter, ki se nekajkrat spremeni in tudi nekajkrat prestavi padalo v svojo smer :-), Špela in Boris pa ga pomagata postavljati nazaj.

Končno pihne po hribu navzgor in potegnem in odletim mimo rušja. Takoj na levo, kjer prime in malo naberem, potem pa nazaj nad hotel in ven. Tu kar dviguje, vendar me ne mika preveč nabirati, ker je nad Krvavcem grda črna baza, od katere bi rad čim prej stran (neznanje, napaka ?, saj bi me kar samo dvignilo do 2000 ?). Usmerim se po slemenu proti Možjanci kjer vidim padalca v višavah pod bazami (Mega?, Erzo javlja, da je pri Zaplati…). Tu s 1300 potegnem čez Kokro in se naslonim na Potoško s 1000 (v višini spodnjih vikendov) in zgubljam in se matram in končno dobim steber, ki me pri cerkvici dvigne do 1400. Naprej proti Kozjeku, kjer dobim z veliko matranja naslednje dviganje do višine Kališča in naprej bolj zunaj mimo Storžiča do 1800. Do Tolstega spet zgubim, pa spet najdem močan steber do 1700 (tam kot včeraj) in se zapeljem do koče na Kriški, kamor potonem skoraj do njene višine (zgubim 300m na tej kratki razdalji). Boris javi, da je scuril pri Preddvoru.

 

Borisov let

 

Obrnem nazaj in upam spet na tisti močni steber od prej, pa se matram med Tolstim in V joško Gozda in ga ne najdem in se komaj spajsam do 1400. Grem naprej, pa sem verjetno preveč zunaj, ker generalno kar zgubljam in se komaj privlečem do Lovrenca. Tu se še nekaj trudim in vztrajam kakšnih 20min, potem pa se predam in pristanem na standardnem pristanku pri križišču.

Zoranov let

Ko pospravim, sta Špela in Boris pri meni. Šibamo na Bled pobrat Erza in Mega, ki sta potegnila do Bohinjske Bele :-).

Erzov let

Še zaključno kremšnitiranje pri Šmonu na Bledu in nazaj do Ambrota in na britof in razlaz…