120816 Kruševo-Dupen Kamen P804 07:54:41

Ob 4.30 vstanem in se zrihtam. Ob 5.15 me pobere Erzo na ovinku pri ćesmi in ob 6.20 startava ob avtocesti pri Topolčanih. V 30min sva po položnem travnatem pobočju 250m više pri meteo radarju in antenah na vrhu Dupen Kamena in se razgledujeva, kako bi odletela.

Po poti gor je že rahlo pihalo z V, sedaj na vrhu, ko postavljava, pa že malo s strani iz smeri Prilepa (SV). Na vse strani travce, vmes pa bodeča neža in druge vrvične zatikalke svežega in suhega rastja. Erzo postavi čez jarek, jaz pred njim. Ker je prešibko potegnem samozavestno naprej, pa ga napol dvigne in mi ga sesuje na stran (veter s strani je že močnejši 🙁 ). Medtem, ko ga nabiram, Erzo izkoristi in ga (tudi naprej) potegne in ko mu ga skoraj sesuje na stran, ga le zbalansira in odleti. Še predno ga uspem ponovno postaviti, je že na tleh.

Erzov let

Obiram šavje z vrvic in ga postavim in potegnem bolj v stranski veter in zbalansiram in odletim. Čez nekaj minutk sem že tik nad avtomobili in pristanem na strnišču v bleščečem jutranjem soncu. 1.nonov danes :-).

Sličica
Zoranov filmček

Zoranov let

Zoranov OLC leta

Super (razen mikroskopskih nadležnih mušic, ki so naju žrle na startu).