120905 Zavrh P814 17:17:28

Vremensko enako kot včeraj. Malo navijam za kaj drugega, Erzo preveri Javornik (Miha Mlakar), pa je burja premočna za tja (Kovk 12/17 SV) in ostane spet Zavrh… Damjan je tudi že od zjutraj za, navijal je za Ratitovec s hojo (meni se ni zdelo sigurno zaradi dejansko močnega V na Krvavcu – 5,5/11,4 in 5,5/7,5 na Ratitovcu), pa se je na koncu prilagodil Zavrhu.

Ob 15.30 na šodru. Malo čakamo še Emila in Redstara, ki sta nas skoraj speljala naprej na Grmado, pa sta pravočasno ugotovila, da ne bo OK in se preusmerila na šoder. Robo v Erzov avtobus, z Damjanovim avtom do Škorpijona za rezervno pozicijo avta in gasa na vrh z Erzom. Na poti do štarta piha močneje kot včeraj in na samem štartu tudi. Redstar se trese od celotedenskega pomanjkanja in postavi prvi, potem pa ga Damjan prehiti in odleti prvi, Redstar za njim, potem pa še hitro Emil. Vsi zavijejo na desno in lepo vrtijo in naberejo nad start.

Z Erzom se še obirava (malo naju motijo sivi oblaki, ki dajejo deževen občutek) in oba 2x ponoviva start, potem pa Erzo v drugo lepo odleti, jaz pa tudi (prvič sem potegnil naprej in ko sem ga imel že lepo nad sabo, mi ga je močnejši sunek/vrtinec kar sfedlal in sesul nazaj).

V zraku takoj na desno in me lepo dviguje. Ko naberem do 900, se usmerim po grebenu in se odločim, da grem, dokler bo šlo, samo da ne bo spet Škorpijon. Počasi tonem, ampak občasno pa le malo dvigne in v splošnem lepo drži, tako, da sem z vetrom skoraj v rit kmalu pri Bistri. Tu pride nasproti Emil že dokaj nizko,

Emilov let

jaz pa kar naprej okoli Javorča. Vidim, da Damjan že pospravlja pri Škorpijonu

Damjanov let

in Redstar ravno pristaja zraven. Nadaljujem okoli vogala in direkt proti Vrhniki. Čez avtocesto sem letel že nižje ( 🙂 ), tako da na koncu travnika za trenutek še pomislim, da bi poskušal do stadiona, pa sem prenizek in se obrnem nazaj in na standardni pristanek ob cesti. Krajše po času kot včeraj, pa večje zadovoljstvo zaradi dolžine (kot sem rekel kasneje: včeraj je bil bolj zahteven let, čeprav sem scuril pri Škorpijonu, danes pa bolj uživaški…).

Zoranov let

Ko pospravljam, se Erzo odpelje čez mene in potegne do BJ-ja.

Erzov let

Odpešačim do šodra, kjer so kmalu že vsi ostali in odpeljemo se še do BJ-ja na zaključno druženje :-).