120921 Kovk P828 19:21:47

Erzo danes brez avta (beri obeh avtov), zato si že zgodaj hoče zagotoviti prevoze. Sem za letenje, vendar ne pred 13h, lokacijo bomo določili kasneje. Tega kasneje ni, ker me Mega kliče okoli poldneva, da je Erzo že na poti z Deluxom & Co. na Lijak. Tako se druge del jate dogovarja po svoje (ne vemo čisto, ali Kovk, Slivnica ali Strmca – na koncu odločitev, da gremo pogledat na Kovk).

Matejo poberem ob 14h, Manco in v zadnjem hipu pridruženega Mirka na Vrhniki in na Kalce po Mega, pa gasa na Kovk, kjer smo okoli 15.30.

Na startu piha piha (6,8/10,2, prej je postaja javljala tudi več). Nekaj je čakajočih in vsake toliko časa kdo (zelo na redko) bolj ali manj atraktivno odleti. Naša jatica modruje in šeta sem in tja po startu in okolici. Jaz se pripravim, da bom vadil hrbtni start. Vsakih 15-30min potegnem, na mestu me dvigne v luft še pred obratom in me bolj ali manj zabriše po startu. Z Megom in ostalimi (Mateja, Manca – kibici) analiziramo, kaj sem naredil narobe in v naslednjem poskusu poskušam kaj rahlo spremeniti. Uspeh je v glavnem enak – neuspeh. Vmes slišimo po postaji Erza, kako pristaja blizu Cerknice.

Erzov let

Delux se fura od Lijaka do Nanosa in nazaj na Kovk in…

Nekje okoli pol šestih mi po dvigu in obratu le uspe ostati na nogah in ob navijanju prisotnih in smernicah, kako naj vodim padalo, popuščam komande … me le liftne čez rob navzgor. Usmerim se na desno proti vetru in samo dviguje in dviguje, nekje do 1100. Više gori je bolj mirno (čeprav močno in hladneje). Visoko nad grebenom se usmerim proti Predmeji in se zapeljem še nekaj mimo Otlice, preden obrnem. Nazaj do Podrte gore in potem kar direkt čez dolino nad Vipavo proti Tabli. Ves čas drži in je le občasno treba malo korigirati, da dobim dodatno dviganje, kadar preveč izgubim (skratka, vozim se na močnem JZ in visim kot salama v luftu). Medtem startata  tudi Manca in Mirko, Mateja noče, Mega pa predvsem pomaga in svetuje (itak je še bolan, pa mu ni treba 🙂 ). Peljem se proti Nanosu do Šentviške ture, tu pa sonce že počasi tone v sivino in ker bi rad prišel nazaj, se mi zdi skrajni čas. Je namreč premočno, da bi se potem vračal, če bi podaljšal do Nanosa. Nazaj gre malo bolj počasi, ampak lepo, malo še naberem in se odpeljem direkt na Podrto goro čez dolino. Kovk priklopim malo naprej od starta proti Podrti in potem malo drajsam sem in tja, da se spajsam na greben. Sem že trd od mraza, Manca pa tudi vabi, da pridem dol, ker je že pošteno mračno, niže doli pa je baje zelo močno in bo trajalo. Ne pustim si dvakrat reči in že sem proti Anji in čez kakšnih 15min pristanem zraven Mance.

Zoranov let

Pomaga mi pospraviti (medtem, ko se tajam), potem pa sta tudi Mateja in Mega z Mirkom pri naju in gasa v Lju.

Borisov let

 

pa še Borisove fotke https://picasaweb.google.com/107701220572594814613/Lijak2192012#