120929 Gradec-Juršče P831 10:25:55

Vreme je sicer bolj tako, ampak že ob 9h sem proti Uncu po Mega. Erzo gre danes v jamo (zmotno misli, da ne bo za letet 🙂 ), tako da sva z Megom sama na projektih. Drugi se bodo priključili kasneje. Greva na Pivško, kjer naj bi bilo malo manj vetra.

Prvi start Gradec pri Jurščah. Po Erzovih navodilih pred pokopališčem zavijeva po makadamu, ne na levo (kjer ga ni), ampak v drugo levo, torej desno. In sva mimo lovske koče na startu, kjer malo kaplja. Predno odneseva robo na start še malo politike o TNP po telefonu.

Na startu najdeva mesto, ki je najbolj primerno in Mega mi raztegne padalo po drekih. Imam U-turna, ki je že dovolj posran, me ne moti, če bo še moker. Imam tangice, da bom bolj okreten. Mega ne bo letel, ker bo samo curaža. Piha lepo gor in dvignem med redkimi kapljami in se spustim dol. Po 100 višincih pristanem na desni blizu cisterne. Novnov !

Zoranov let

Ko pospravim, je Mega že pri meni in odpelje čez polje na Šilentabor, da ne bi tam preveč pojačal Z. Ko prideva gor, ni nobenega Z, ampak piha v rit (sem že 5-tič ali 6-tič tule na ogledu 🙁 ). Malo čakava, potem pa gasa nazaj na Juršče in okoli proti vrhu Kršičevca. Na križpotju z markirano potjo pustiva LCja in peš na vrh. Mega mi nosi vrečo, jaz pa sem kar v tangicah, da bom čim hitreje opravil s tem startom :-).

Ko prideva iz gozda na vršne travnike, je čudovit razgled na okolico v 7/13 južnega vetra, ki polaga drevesa naokoli… Pa spet peš nazaj do avta in proti Kovku, kamor naj bi prišla še Manca in Boris.