121016 Vardijanščica P845 16:10:25

Zjutraj uliva kot iz škafa, potem pa preneha in opoldne je v LJ že sonček. Erzo ne verjame, ampak odhod vseeno postavimo za ob 14h. Ker moram do 18h nazaj v Lj, sem samo za bližnje variante. Ker je na jugu boljše (obrača na JZ in se jasni), predlagam Strmco (pa računam seveda na neusojeni štart). Mega je za, Erzo pa se skuja, ker bi rad letel (Slamič pravi, da je na Lijaku sonček in krasne bazice…)…

Tako se z Deluxom dogovorita za Lijak, midva z Megom pa gasa na Strmco (kjer piha, piha…) in še naprej na neusojeni start.

Mega zmajuje z glavo in tudi sam moram priznati, da je res (spet) premočno. Greva nazaj na Strmco, pa vetromer pokaže 9/13,5. Torej tudi tu ne bo nič.

Počasi greva dol, jaz pa bi vseeno rad nekaj odletel. Tuhtava kam, omenim Poček in Pivško, pa se Mega spomni na Samsov griček nad Jurščem in že voziva proti Pivki. Juršče in skozi po znani cesti v smeri proti Javorniku in evo najin griček (Vardijanščica). Za njo je še en lep griček: Ulovka (ta je naslednji na vrsti 🙂 – Samsa in Slejko sta super jadrala prejšnji teden).

Hitro po pobočju gor in se naštimam. Mega mi raztegne UTurna in ko potegnem, me lifta v zrak in potem gre samo še gor dobrih 50 višinskih metrov. Malo zavjugam, pa mi Mega zavpije, naj grem bolj ven, da me ne bo rikvercalo in res se raje usmerim naprej. Najprej še drži in gre gor, potem pa počasi začne spuščati in po slabih 10min pristanem na travniku spodaj.

Zoranov let

Pristanek pod Vardijanščico

Pridejo še kravce

Super, krasen dan, kravce se pasejo, ko pospraviva, pa še novnov. Potem greva še na ogled bruhalnika Pivke pri gradu Tkalc.

Pivka

In potem sončku nazaj proti Uncu…

Erzo in Delux pa sta orala po Lijaku…

Erzov let

Borisov let

Erzov komentar leta: navdihnil me je Uki dva dni nazaj, peljal me je Delux (po avto, peš gor, v temno noč tud on, ker nisem speljal projekta pristani na štartu), štartat v močno sem moral pa sam, ko je bila varianta “pejdva rajš na Brestovco”. Pretežno oblačno in sem pa tja kaka sončna luknja. Letenje zunaj, baza 1000.
Komentarji (1)