121017 Gozd P846 16:37:04

Končno lepo vreme. Zato pa močan JZ veter. Na Primorskem vse zeleno in tudi modro, le Gorenjska ostane bolj bleda. Erzo sicer ni preveč zagnan (mu ni treba), ampak se potem le pusti prepričati in navija za Gorenjsko – Gozd (po mojem ima zraven v glavi neodkljukani  Zalog). Kliče me tudi Dragan Vidic, ki bi rad stestiral Rooka (rabi L), Boris je zraven, Mega pa danes ne.

Pri britofu je gužva, vkrcam se v Erzov avtobus, v Vodicah nas dohiti še Mirko, potem pa v Seničnem naložimo še Dragana in gasa na Gozd.

Na startu piha lepo gor. Ravno postavlja Jure Kurnik in obljublja, da bo. Rooka dam Draganu in postavim njegovega Mentorja2 in drug za drugim startamo (Erzo, Mirko, Dragan, Boris in po dveh poskusih hrbtno tudi jaz. V zraku ni preveč razrukano. Najprej malo poberem okoli starta, potem pa na predno joško in tam vrtim nekaj časa. Erzo in Dragan (in Kurnik in Guido in…) so že proti Storžiču, Mirko drajsa okoli starta, Boris pa navija proti Kriški gori, pristane pri koči in ponovno starta (na OLC novnov 🙂 ).

Boris do Kriške

Zadaj proti grebenu črni in grdi oblaki z bazo nekje na 1700, Storžič je v črnem klobuku. Ko dovolj naberem, se odpeljem bolj proti Storžiču in ker me ne mika preveč v temačnost in črnino,  sem ves čas bolj zunaj in seveda po malem zgubljam. Je tudi hladno, tako da pri Storžiču obrnem (Erzo in Dragan & Co. se že vračajo) in grem nazaj do Tolstega, kjer ravno nad mano navija Boris. Še malo do štarta in okoli njega, potem pa na pristanek.

Zoranov let z Mentorjem2

Debela ura lepega jadranja. Mentorja se mi zdi zelo podobno voziti, kot Rooka. Mogoče je brez gasa malo hitrejši, pa malo bolj “okoren” pri obračanju  (vrtenju). Ko pristanejo še ostali

Borisov drugi del

Dragan Vidic z mojim Rookom

Erzov let

 

 

in pospravimo še gor po avto in potem seveda v Zalog, kjer smo spet prepozni, saj že piha rahlo dol. Kljub vsemu na start, da Erzov trakec to potrdi, potem pa gasa proti LJ…