121018 Lijak P847 15:35:19

Spet krasen dan in dobra napoved. JZ, ki bo v JZ Sloveniji šibkejši. Torej Lijak. Erzo sicer dopoldne začne lobirati za Buzet, pa se izkaže, da tam ni OK in ob 14.30 skupno na mitnici Logatec (ob dodatni porabi 3,0€-Zoran, 2,2€-Erzo, 1,8€-Manca = transfer od Vrhnike do mitnice, ki je za dva od treh udeležencev nepotreben :-), kalkulacija Delux) čakamo Deluxa, ki skalkulira svojo zamudo 7 minut zaradi predvidevanja svojega prednaročanja s strani organizatorjev (ki se je začelo uvajati zaradi njegovega zamujanja :-); prednaročanje pa tokrat ni bilo aplicirano 🙂 ). Skratka, ko se vsi zberemo v Erzov avtobus, gasa po Mega in naprej na Lijak.

Na pristanku v glavnem tujci, nekaj ljudi v zraku. Avtobusni transfer na sam start (z Erzovim terenskim avtobusom – testirano v luknji na Uncu) in lastni transport na start. Postavimo drug za drugim (med nemškogovoorečimi tečajniki – ali vse to tujsko šolanje poteka v skladu z novo odredbo ?? :-)) in startamo. Zadnji seveda jaz, ob 2xpodiranju pri hrbtnem startu (zavita vrvica okoli padala 🙁 ).

Potem ni več kaj povedati. Mene levo ob grebenu dvigne gor, vendar čez greben ne pridem, na V robu se matram, pa se mi vdre in potem se slabe pol ure trudim in drajsam (ob pobočju nič ne drži, zunaj, kjer pa bolj drži in nekateri poberejo,  pa sem prenizko in ne znam in nimam pojma in ne najdem in… skratka gre generalno dol) in potem pristanem.

Zoranova curaža

Manca je še bolj scurila in že poskuša urediti za Erzov avto. S starta se je samo odpeljala dol ob nasvetih po postaji (“moraš bolj ven, ob pobočju samo požira…”), ki so prišli vedno prepozno (najbrž ti radijski valovi prepočasi potujejo od govorca k poslušalcu 🙂 ). Ko pospravim še jaz, skupaj pizdiva nad usodo in ne iščeva več prevoza, ker je že Mega toplandal in gre z avtom dol (z zelo veliko zakasnitvijo, za katero pa že sam ve, zakaj 🙂 ). Ko pride po naju na pristanek, sta Erzo in Mega že v Ajdovščini.

Erzov let

Borisov let

 

Letalni dan zaključimo v slaščičarni “Pri kelnerci s pretesnimi kavbojkami”. Midva z Manco utapljava žalost nad neuspešnim letalnim dnevom v torticah, jaz dodatno še v dodatnih kepcah sladoleda… Ostali pa s torticami in sladoledom  (Delux pica) slavijo uspešen letalni dan.