121201 Zavrh P870 16:24:21

Danes je malo boljše, kot prejšnje dneve. Veter obrnil na V, na Primorskem jasno, ob tako močni burji, da nima smisla hoditi na oglede v tiste kraje. Na Gorenjskem pa meglice povsod (čeprav dopoldan Sandi pove, da je na Gozdu dovolj dobro za izpite).

Mega je najprej upal, da bo lahko šel v akcijo prej, pa se mu pojavijo neodložljive obveznosti. Manca ima službo in potem še neodložljive obveznosti, Mateja je zaradi neodložljivih obveznosti že na poti na Ptuj.

Ker ne morem več zdržati neletenja, se ob 12h odločim, da grem malo gledat na projekte – v Žiri. Na poti z Vrhnike skozi Podlipsko dolino se spomnim na Mireta in ko ga uspem dobiti na slabo (Simobilovo) zvezo nekje na Smrečju, je za. Ves čas imam v glavi Izgorje in okoliške potenciale. Dobiva se blizu pristanka. Tik pred tem javi Mega, da je končno prost in da je cilj Zavrh (sporoča Uki, da je idealno) in da bo kmalu na poti tja. Z Miretom gasa na Izgorje, v blato ob kozolcu in na travnik-start (sem že drugič tukaj). Vse sluzasto, piha pa kar konkretno močno čisto s strani (V). Torej danes ne in gasa dol in nazaj na Vrhniko na šoder, kjer že čaka Mega z Emilom.

Na pumpo v Borovnico in vsi v Ukijev avto, ki rata avtobus (5 padalcev s ful opremo). Ko parkiramo, pade že kakšna snežinka, ko smo pa na startu, pa tudi že več.

Hitro postavljamo, prvi je Emil, jaz za njim, pa še Uki in Mire, Mega pa cinca, ker mu ni za pacat novo padalo… Bo počakal še Lusjo, ki prihaja. Vmes kibicira Manca iz svoje rezidence po postaji… Baza je na robu grebena in hladno je in občasne snežinke, ampak za letet je pa fantastično. Popolnoma laminarno, na dinamiki smo čisto pod bazo. Najprej se zapeljem okoli starta, na desno do antene, pa nazaj in na slemenu naberem do baze=grebena pa do Javorča in nazaj na start in spet čez Javorča visoko prek Vrhnike čez BJja. Ker pa si ne upam naprej, saj se že dela mrak  (daljnovodi), se obrnem in pristanem pri BJju.

Zoranov let

Zoranov let

Ko pospravim, počakam da pride Mega pobrati Kusa (ki je potegnil do Stare Vrhnike)

Emilov let namesto Erza

Emilov let namesto Erza

in še mene. Nepričakovano lepo letenje za take razmere :-)…