121212 Lijak P875 15:37:07

Čeprav je v LJU megleno, se danes obeta krasen sončen dan, samo malo počakati je treba. Napovedani veter je S, vendar bolj šibek kot včeraj. Na Krvavcu že zjutraj šajba, enako na Gorenjskem in J od Postojne. Na Kovku močna burja (SV 6/8,6), na Krvavcu S. Že zgodaj, presenetljivo, pokliče Luka Štusej, kakšne plane ima jata (ki jih še nima 🙂 ). On je odločen za Lijak, najkasneje ob 11h z Vrhnike, danes bo idealno… Pokliče tudi Lucija, če imam(o) kakšne plane, ona bo šla na Krvavec pogledati (v ponedeljek je bilo super in je 2x letela z vrha…). Mene bolj mika na Gorenjsko, če bi le bilo…

Premična vremenska postaja Lucija čez kakšno uro javi, da je na Krvavcu močan S in da je super za smučati :-). Torej Krvavec odpade. Štusej okoli 12h sporoči, da je na Lijaku idealno (in da je treba čim prej na start).

Z Megom se uskladiva, da je treba iti takoj, tako da odložim delo in okoli 13h prisedem v Stanetov Punto in gasa proti Gorici. Na pristanku samo obrneva, vidiva jih nekaj, kako jadrajo nad grebenom, celo nad Čavnom. Mega pohodi gas do parkinga zgoraj, tu pa se odloči, da ne smeva zgubljati časa in zdivja z avtom po zgaženem celcu dol prav na start. Kako bo potem nazaj gor, bomo kasneje razmišljali… Na startu pravkar toplandal Valič, Mega postavi preden jaz uspem potegniti padalo iz rukzaka in že je v luftu. Vendar je 12h 12min 12.12.2012 žal kljub vsemu zamujena….

Jaz sem standardno počasen in iščem štrikce med grudami snega (ker jih komaj vidim) in ko postavim, potegnem in sem tudi jaz v luftu. Na desni (kjer je Mega v momentu nabral) mi ne rata nad greben in grem že nevarno nizko do V roba, kjer nekako najdem enega od zelo ozkih stebrov… in končno naberem nad greben. Potem pa lovim dviganja (tu je sedaj lažje), nekajkrat potonem pod rob, vendar se pravočasno spet poberem in naberem tudi to 1100. Krasni razgledi v zimski idili, peljem za Megom proti Rampi in se nekaj pred njo obrnem in spet nazaj gore dole, spet naberem in se na koncu (po 1 urci in že rahlo podhlajen) odpeljem do Štanjela in na pristanek. Nepričakovano dobro letenje (čeprav ozki stebri in občasno kar živahno).

Zoranov let

Zoranov let

Med pospravljanjem se pridruži Štusej (ki mu gre zahvala za današnje forsiranje in najin dovolj zgoden prihod na start – no seveda tudi Megova rally vožnja :-)) in malo modrujeva. Ko pospravim, je kakšno minutko kasneje tudi Mega z avtom pri naju (seveda je toplandal 🙂 z novim strojem na start) in potem gasa do Unca, še kavica (kakao), da se pogrejeva in razlaz…

2 komentarja

Leave a Reply