121222 Lijak P882 14:50:12

Že ko se vozimo proti Lijaku, na startu velika gužva, v zraku pa še nobenega. Na pristanku 2.grupa že parkira (Lusja, Mega, Samsa). Erzo noče peljati gor z avtobusom in me prisilijo, da potegnem ven zmečkanino mojega Rooka in ga začnem zlagati (da bomo šli gor z Igyjem, ki je ravnokar prišel s fure). Pomagata mi še Mateja in Mega in hitro ga stlačimo v rukzak. Erzo medtem izgine k nekim padalcem v avto in je že na poti gor (uradno, da ohranja stike, v resnici pa, da prišpara 3,5€ za Igyja 🙂 ).

Ko smo že pripravljeni, začne priganjati še Lusja in končno nas Igy potegne. Na startu gužva. Vsi so tukaj in čakajo, da bo kaj vetra, ki ga je samo za vzorec. Nakladamo in pametujemo, potem pa se začnejo nekateri metati dol. Večina curi pod robom. Ker imam kramo razmontirano, se spravim na vrh starta in začnem pripravljati in pripenjati padalo in urejati kramo. Malo mi pomaga še Mateja (predvsem pri štrikcih, ki jih sicer itak ne bi videl in me v začetni fazi najbrž ne bi motilo…). Ostali iz jate medtem odletijo (seveda prvi Erzo, pa Mega, Lusja in Samsa).

Ko sem končno naštiman, se je štart že v glavnem spraznil in potegnem naprej in res elegantno (po dolgem času) odletim. Mateja pa malo za menoj. Malo na levo, pa nič ne drži, zato kar nazaj in v pobočje desno od starta in tu se matram in lovim in vrtim. Okoli mene so zvezde Erzo in Mega in Nevidni in… nekaj zavojev smo celo vštric, potem pa oni ostajajo zgoraj, jaz pa vedno nižje. Plazim in vrtim se še tik ob skalah v steni Lijaka in ko sem že sumljivo nizko, se odpeljem proti pristanku, kjer pristanem po slabe pol ure.

Zoranov let

Zoranov let

Lusja, Mateja in Andrej že pospravljajo kramo.

Andrejev let

Andrejev let

Ko pospravim še svojo, pristaneta še Erzo in Mega (pa tudi druge zvezde so že tukaj – Nevidni, Jurij Vidic, Tilen,…).

Erzov let

Erzov let

Malo še modrujemo, potem pa se obe ekipi spokamo v avta in gasa v aviopub na zaključno druženje, kjer se priključimo Juriju in Tilnu. Stvar se kar zavleče, je pa bilo fajn…

2 komentarja

Leave a Reply