121221 Brekovice

Za danes napovedano megleno in oblačno od tal do višav in malo vetra. Zato sem že včeraj na pol v šali ponudil Erzu projekte: Brekovica (peljem jaz, ker ga že imam), potem pa še Izgorje (pelje Erzo, ki ga že ima) :-).

In pokliče okoli 12h Erzo (ne more več zdržati v službi…) kako in kaj. In sva zmenjena ob 14.15 pri BJju. Mega še ne more, pa tudi ne kaže nekega navdušenja.

Prestopim v Erzov avtobus in glede na sluzasto vremensko situacijo vzamem s seboj samo UTurna in tangice. Na logaško cesto in mimo Rovt proti Žirem. Prvi je odcep za Izgorje, zato odvijeva gor. Mimo gradbišča polaganja podzemne elektrike (ko sva bila prvič tukaj, so gradili vodovod: vas se skokovito razvija…) do prijazne mamke (ki naju že pozna in se nič več ne čudi 🙂 ) in jaz z robo na start.  Ugotovim, da sem tako lahko opremljen, da še čelade nimam… Četrtič tukaj in četrtič nič. Piha z JV, levo s strani in ni obetavno. Erzo odsvetuje, tudi meni ni preveč simpatično (da me splakne desno v gmajno ?). Zato naprej.

Erzo že aktivira Francija (Revna) za potencialne lokalne starte, pa se vseeno odločiva za pogledati Brekovice, čeprav, glede na pravkar videno, ne pričakujeva pravega vetra. Pa prideva gor in veter je pravi. Oziroma ni napačnega vetra, kot na Izgorju, tisto malo, kar piha, pa diha po hribu gor. Erzo se seveda takoj začne pripravljati, jaz mu postavim padalo in spremljam situacijo s trakcem. Najprej neuspešno s hrbtnim startom (seveda, če ni nič vetra in je raven plato…), potem poskusi naprej (sploh ni res, da mu ne gre 🙂 ), pa gre padalo prepočasi gor in je že nad škarpo in podre.

V tretje ga postaviva čisto nazaj do ceste in potegne in laufa, laufa in gre počasi gor in se napihne in že skoraj drži, tako da se le malo zatakne za zunanji rob ceste in odleti… čez gmajno in na levo proti Jureču.

Erzov let

Erzov let

Ko pripeljem avtobus dol, je že v zaključni fazi pospravljanja. Ratalo mu je in novnov 🙂 !!