121224 Racna gora P884 15:26:25

Močan JZ veter  v SV Sloveniji, ki bo do jutri še naraščal. Na Primorskem je JZ bolj šibek in upam, da bo kaj za leteti. Če nič drugega, pa vsaj gremo vaditi hrbtni start na Vremščico. V Lj je visoka oblačnost in se hribi vidijo v soncu (Na Kredarici, v Kranjski gori, vse kar je SZ od Kranja je šajba), ampak na Krvavcu piha spet SZ 24/40 km in sploh ne razmišljam o Gorenjski (pa bi moral…).

Erzo se najprej ne javi (hodi kot božiček okoli strank), ko pa se končno odzove, ni preveč za stvar (itak je slabo in piha preveč… sam kakšen projekt…). Mega je bil za že takoj, Mateja pa bi tudi šla vadit dviganje, če ne bo nič. Vmes kliče še Pavlič, ki išče kompanjone in nas sproti obvešča s terena (na Pomjan, pa Osp, pa proti Vremščici, pa baje rosi, pa megla je, pa…).

Ampak midva z Matejo do Mega, tam presedeva v njegov 4WD Punto in gasa proti morju. Rositi začne malo za Postojno, na Razdrtem je totalna megla (vidljivost 20m), pri Divači gledamo, kje bi bila Vremščica in vozimo skozi resno mokroto, ki bi lahko bil že dež, ko pa Pavlič pove, da je nazaj na Pomjanu in se misli vreči v meglo z rahlim vetrom v hrbet, Mega samo odvije v Kozino in gasa nazaj. Tablica melje in kaže slike po Slo, Gozd je prva obetavna lokacija in skoraj smo že odločeni za tja (pa sploh ne bi bila slaba izbira glede na večerno stanje na OLCju…).

Ko odvijemo na Unc, da odpeljem svoj avto do Lj, pa vseeno pomislim na Racno goro in vsi smo za, da gremo raje tja pogledati (črn sluzast pokrov se v tisto smer končuje in mogoče kaj bo…). Na Slivnici nabija 10/16,x m/s JZ, kar ne obeta nič dobrega in v Cerknici polaga smreke… Vmes ugotavljamo, da Deluxa že dolgo ni bilo v jati in da je skrajni čas, da se neha skrivati in izmikati (čeprav danes najbrž ne bi bil navdušen).

V Ložu malo manj piha, start je kopen, pobočja osončena (bolje, da ne gledamo nazaj v črnino in vlago…) in Mega brez pomisleka zavije gor, najprej po zgledno spluženi cesti do vasice, potem pa pride 4WD Punto do izraza. Brez milosti zaorje v blato, občasno skoraj odtrga kakšen kos podna in že tacamo sredi blata na koncu ceste. Robo na hrbte in na start.

Ko stopimo na poseko, je tu nulca, se pa pokriva. Z Matejo brez pomisleka začneva postavljati, čeprav pihne tudi dol in s strani. Mega odlaufa nazaj po mojo čelado (samo to sem danes pozabil v avtu – hvala Mega) in ko pride nazaj, si jo poveznem na glavo, počakam, da spet pihne gor in gremo…

V začetku malo ruka in dviguje, potem pa začne spuščati. Dvakrat začutim, da me sunek kar zaustavi, potem pa spet naprej proti Viševku, pred katerim pa vseeno raje obrnem in pristanem na travniku pred vasjo. Bolje, kot je bilo za pričakovati.

Zoranov let

Zoranov let

Pokličem Matejo, da niti ni tako slabo, pa jo že vidim v zraku in leti celo bistveno bolj mirno, kot jaz. Ko pride nad ravnico potegne ušesa (jo malo vleče v temno bazo, gori pa šibajo beli oblački s precejšnjo hitrostjo…) in pristane zraven mene.

Mateja pristaja

Mateja pristaja

2012-12-24 15.33.06

Supeeeerrrr! Leteli smo :-).

Še malo druženja s kuhančkom v Mercator bifeju v Cerknici in tura po Hoferju (za Mega, ki ni najbolj domač v Hoferju 🙂 ).

Pa čestitke Borisu in Špeli, ki je od srede naprej tudi Delux ! No, to je bila sicer že prej, samo brez velikega d :-).