121225 pod Gozdom

Danes pa vreme res u podnu. Dobesedno. Megle na Primorskem do tal, povsod 100% vlaga, ponekod rahlo prši, SV Slo v orkanskem JZ, na Krvavcu sunki do 80 km/h SZ… Res ne najdem nič spodbudnega. Erzo nima nobene volje (ker ni izziva…), Megu se ne da nikamor. Malo dražim Manco, če bi ona kaj našla, pa mi svetuje, naj grem v takem vetru na Ženček dvigat padalo :-). Damjan je pod Lijakom (doma) in javlja, da je start v megli…

Ko že skoraj obupam, ugotovim, da na Gozdu piha kolikor toliko normalno (3/5 JV), pa tudi, da bi pršelo ne kaže. Med potjo ugotovim, da na Križki gori piha J 10/16 m/s, na Gozdu pa  se je JV obrnil v SV enake moči.

Na pristanku občasno močno pihne V, občasno pa s hriba. Baza je tik nad startom na Gozdu in oblaki šibajo proti Križki gori s spoštljivo hitrostjo. V tako me res ne mika in se raje odločim za dviganje padala na pristanku.

Kakšno uro in pol hrbtno dvigujem, poskušam izkoristiti sunke V in tako vsaj malo povadim hrbtni start (upam, da bo Mega vsaj malo zadovoljen 🙂 ).

Ko se začne mračiti, spokam in gasa proti LJ. Stik s padalom je pa bil :-).