170329 Vogel P2061 15:26:14

Zjutraj še nekaj kombiniram(o) za Ivanščico, kamor se potem odpelje glavnina KLV in pridruženih članov…

Z Igorjem in Jožetom pa se potem odločimo za Vogel, kljub strašljivi napovedi termike, gradienta in kombinacije S, SV. Igor spodaj je že na OLC lepo opisal dogajanje in ne bom ponavljal. Kar se mene tiče, bom dodal le to, da sem bil danes na startu bistveno bolj napsihiran kot včeraj, ko sem le prebavljal Storeč (jutranja zdravstvena vprašanja, napetosti, kakšna dogajanja lahko ob taki vremenski napovedi pričakujemo tukaj v Julijcih in predvsem napovedano-pričakovana kombinacija močnega severa na Storeču).

Tako sem po svojem zadovoljivem startu (čeprav je veter vlekel delno že z J) ves čas prežal na tisto pričakovano razmetavanje, ki ga ni bilo. Nasprotno, danes je bilo v delni pokritosti bistveno bolj umirjeno kot včeraj (v modri termiki). Lepa dviganja, ki sem jih imel, sem brez potrebe zapuščal, očitno v podzavestni želji, da bom čimprej na tleh. In sem po dobre ½ ure tudi res bil…

 

Zoranov let

Kar nekaj časa je poteklo, da sem pobral Igorja na pol poti proti Bohinjski.

Igorjev let

Igorjev Komentar leta: Ko zjutraj dobim provokativen sms, da meni danes ni treba nikamor, mu z veseljem pritrdim! Prvič, ker se mi ne da voziti 2,5 uri, drugič, ker se mi ne da “taxirati” in tretjič ker bo tudi pri nas odlično! Ker se malo dlje časa dogovarjamo in imamo nekaj dilem glede na kombinacijo napovedanega gradienta in severa, porabimo malenkost preveč časa za dokončno potrditev lokacije, ki jo, glede na napoved (in upadanje severa med 12. in 16. uro po vseh modelih) zagovarjam že od včeraj. Na lokaciji, za moje razumevanje današnjih pogojev, 1 urco prepozni (pogoji bistveno boljši kot včeraj), ampak še vedno pravočasno! Blaž, še enkrat komot dodaš, da sem ga že drugič letos z….l (da ti polepsam dan), ampak vem zakaj, in sem se prav odločil! Zrnopozrnopogačapress!
Komentarji (5)

Potem pa greva iskati Jožeta še mimo Radovljice pod meni že znano smučišče.

Jožetov let

Jožetov Komentar leta: Po napovedi vetra sem se bal v hribe in sem mencal do 12:30 v Ljubljani. A na Voglu zato žal prepozno. Letenje pa dosti prijaznejše od včeraj. Drugič nad Triglavom. In šele drugi napad s smeri Cmira uspešen, da sem dvakrat zaokrožil nad stolpom. Lepe so slovenske gore! Res lepe!

Jožetove slikce: https://photos.google.com/share/AF1QipOjkZEXaOjIZPAPy2nuhfZa_mo-1zWU6k-3XwwKfTJ7uXOA5kPrSCz_fzorN09UDA?key=SGtybW5GR1ktSmF2Y215dGVUcnNnaXhrd25adVpB 

Jožetov let

Vizualizacija letov:

 

 

Medtem, ko naju je čakal, pa je Jožeseveda šel na smučišče, čeprav snega ni več…

Čakajoč na svoj avto…

Jožetov Komentar leta: Dan za projekt. Ampak po Triglavu!
Komentarji (3)