170328 Vogel P2060 14:43:01

Zjutraj Igor spodbuja, da se čimprej odločimo kam. Navija za Kanin, pa ne dojamem čisto te spodbude zaradi napovedanega SV in S, ki bi tam kar motil. Potem pove Poje, da gresta z Bertom na Vogel in ker sva po vseh teh dogovarjanjih kako in kaj za Kanin res že pozna, se pridruživa ideji o Voglu.

Erzo se odloči po svoje s Kraševci za Smuk, Edo, pUnČkA, Domen in Jean kasneje za Karavanke.

Ko prihajava v Bohinj, Jože javlja, da je na startu idealno. Še vedno malo v dvomih (Karavanke bodo danes super, tu pa nobenih baz…) greva na gondolo (se pozdravimo z Lucijo, ki je z ekipo odpeljala že nekaj tandemov) in s sedo do starta.

Res piha še lepo gor in takoj postaviva. V luftu nabirata Poje in Berto in tudi Blaža je videti. Jože kmalu nabere in izgine nazaj proti Zadnjemu Voglu, Berto vrti okoli Storeča (imam spet kar knedl v želodcu…).

Igor odleti in takoj nabere desno na Zavitarju. Tudi sam grem tja, pa mi pobiranje ne rata preveč, tako da mi Igor izgine za Pojetom proti grebenu J Bohinjcev. Grem čez na Storeč in tu dobim močno dviganje do 1900 in potem spet nazaj čez Zavitar proti grebenu Rodice, kjer pridem do 2100. Za Igorjem (ki ga ne vidim) v J Bohinjce si ne upam in se odpeljem proti Bohinjski Bistrica po notranjih (severnih) pobočjih. Počasi zgubljam in tudi nekaj poberem, ko pa mislim že odpeljati ven proti Bistrici spet dobim lepo dviganje do 1800 in se potem zapeljem čez vso dolino proti Vogarju.

Berto javi, da je pristal pri Kramarju.

Bertov let

 

Pri prečkanju doline se prepozno odločim za Studor (kjer bi verjetno lahko pobral) in pridem prenizek pod Vogar, tako da se samo še zapeljem na pristanek,

Zoranov let

kjer me čakata Berto in Marta za prevoz po Igorjev avto pod gondolo. Potem se zapeljemo v Srednjo vas, kjer ob jedači in pijaći počakamo, da se javi Poje iz Šmohorja v Avstriji.

Pojetov let

Jožetov Komentar leta: V Sloveniji je bilo višinsko letenje. V Avstriji pa le ravninsko. V Trenti je bilo močno. Nad Kranjsko Goro pa izrazit jug. Misleč da bi na Dobraču jug, se za kadim naravnost tja. A tam le vzhodnik po celi dolini. 10 km sem se le plazil nad tlemi.
Komentarji (3)
  • 1.Domen Kastner : Jože, tale je pa lepa! Aplawz [28.03.2017 18:46]
  • 2.Sašo Golob : Špura dneva. Bravo. [28.03.2017 20:33]
  • 3.Frenk Lokovšek : Jože čestitke, si pa spet presenetil z eno originalno linijo.. 🙂 [28.03.2017 22:21]

 

In nekaj za njim še Igor iz Bovca.

Igorjev let

Igorjev Komentar leta: Tokrat je znanstveni pristop bil več kot primeren! Prvič in sam! Po kar dolgotrajnem in razgonjenem pobiranju na Krasjem vrhu in dilemi, kaj se zares dogaja (S-SV), sem ostal brez jasnega cilja in se je glava začela upirati. Zato umik v bovško dolino in znani drajs od Čukle do Boke brez prave “našpičenosti” za pobiranje. Zadovoljen. Počasisedalečpridepress.
Komentarji (8)
  • 1.Blaž Korošec : Da te malo potolažim,tebe ki vem da naskakuješ Triglav,danes si ga prvič zajebal-letos. [28.03.2017 20:43]
  • 2.Igor : @Blaž: To sporočiš ob 20:43. Med letom pa: “crknila postaja” 😉 [28.03.2017 20:52]
  • 3.Igor : @Blaž: Čeprav je prvič, kot praviš, letos, verjetno ni zadnjič. Komotživimstemsajhribpočakapress! [28.03.2017 21:10]
  • 4.Blaž Korošec : Sem čakal,da let prijaviš,da te razveselim 🙂 [28.03.2017 21:51]
  • 5.Igor : @Blaz: Če ti le lahko polepsam dan! Atigabosna31122017prijavilpress? [28.03.2017 21:55]
  • 6.Robi Komac : Spa le pršu u domačo vas, čestitam! [28.03.2017 22:01]
  • 7.Boris Šulin : Igor.. Super s letu to brez kej! Prima!! Članarinobompažeiztirju€press :))) [28.03.2017 22:22]
  • 8.Igor : @Robi: Svuda pođi, kući dođi 😉 [28.03.2017 22:31]

 

 

Jožeta usmerimo proti Podkorenu (kamor naj pride v svoji režiji), saj bodo Bovčani Igorja dostavili v Rateče.

Ko pridem v Rateče, je Igor že tam. In nekaj kasneje pride še Jože (avtobus + štop).

Veseli ko radio, saj je vsak dobil več, kot je pričakoval.

Še vizualizacija letov:

 

 

Pa še zvečer Igor malo analizira dogajanje:   Sem pa pravilno ocenil tistega rooka, ki je s Krasjega vrha rinil do Krncice (cisti rotor) in nekako cez (ko sem ga videl, sem se odlocil za proti bovcu pred Javorsckom in ne zadaj). Sedel je nekje zadaj za Krncico in jo nekako pes preplezal in se spustil pes v Dreznico. Nekajvseenovempress ??

Sem vprasal Sulina in mi je povedal (eden lokalc iz njihove skupine). Danes so tam bili samo oni in Pavel Titov (mogoce se malina) in jaz. Poglej let of Titova!!!! Meni se je zdelo precej riski leteti vzdolz Polovnika. Ko zdaj razmisljam pa bi bilo bolj pametno, pa v Boko pa gor po Bovski dolini. Ah, general po bitki. Imajospunodaseucipress.

Je violicast rook z mano na krasjem vrhu trpel in nabiral. Potem se je zapodil proti SV v greben krncice v totalen rotor. Mu ga je uspelo nekako preleteti ampak zadaj je cisto sencna stran (ceprav privetrna). Sem videl, da je precej pod grebenom in v senci. Vse skupaj pa me je usmerilo proti Bovcu. Sulina pa sem vprasal, ce ve kdo je bil z rookom priblizno tam in mi je povedal kdo in da je sedel zadaj za Krncico. Zdaj sem pa videl let od Titova, ki je do krasjega vrha letel podobno kot jaz. On se je potem spustil vzdolz Polovnika in cez na Boko ter potem po bovski dolini navzgor in cez jalovc oz tam nekje v karavanke do krvavca in nazaj v begunje. Meni pa (sicer sem bil kasneje in ga nisem videl) ta linija (vzdolz polovnika) ni disala zaradi domneve o kombinaciji S-SV in termicnih stebrov spredaj. Res pa je, da sem imel kar lepih 2400+ in bi to bila primerna odločitev. Zato pravim zase general po bitki in da se imam se veliko za nuciti.