170327 Lučarjev kal-Vrhe P2058 14:10:26

Igor že včeraj da pobudo za Ivanščico in čez vso nedeljo se po malem koordiniramo glede tega. Predvsem Erzo poriva zadevo in celo spodbudi Kraševce, ki zagotovijo kombi, zalomi pa se pri šoferju. Ko šoferja pozno zvečer praktično zagotovi(mo) (Jean), pa Gorazd odpove udeležbo in kombi in zadeva (po nepotrebnem) pade v vodo – vsaj kar zadeva ostale udeležence. Erzo namreč zapelje paralelno organizacijo s Korošci (Štajerci?) in uresniči osnovni cilj…

Ostali pa se dopoldne koordiniramo, kam v tem močnem SV (in ali sploh je tako močen, kot je napovedan). Idejo o Zavrhu odpade po Pojetovih info o premočnem vetru in ostane le še morebitni Gozd popoldne, ko bo (če bo) vse obrnilo v bolj južne smeri.

Dokaj slabe volje, ker se nismo znali pravočasno bolje organizirati, se grem tolažit vsaj s kakšnim projektom.

In stojim tule na vrh tega položnega (terasastega) travnika že petič. In tudi danes piha narobe: popolnoma z leve (čeprav bi naj po podatkih postaj, ki so najbližje, pihalo v teh krajih iz J, JV – torej skoraj gor). Doslej je bilo zelo močno 2x čisto z leve (ob napovedanih V vetrovih) in 2x čisto z desne (ob JZ).

Danes je še najmanj vetra in takoj postavim.

Naslednje 2 uri dvigujem in poskušam speljati po položnem travniku pred teraso s pozornostjo do gležnja, ki sem si ga zvil v četrtek (na podobnem terasastem travniku blizu Sodražice, kjer pa je pihalo močno strogo z desne). Poskušam v levo proti vetru, pa naravnost dol (ko kao ni vetra),… pa se vedno konča s sunkom ali pišem z leve, ki sesuje padalo (čeprav se večkrat celo odlepim od tal). Ko mi na koncu le rata, moram pred drevesno mejo zaviti desno v vmesno čistino, pa me veter od zadaj samo odloži na spodnji travnik in stvar je predčasno/predkončno zaključena.

Zoranov let

Imam dovolj in pospravim. Sem namreč že pošteno zmatran od poskakovanja – sedaj pa mi je tudi zabeležilo let.