130124 Za Grajcem P908 16:37:39

Vreme enako kot zadnje dni, samo veter je danes malo močan: Kovk burja 19/29 m/s (!), Koper 7/11,… Na Gorenjskem malo manj vetra (Krvavec  7/11,5 V), na Gozdu SV 3,5/7 (kako je Svoletu ratalo 2x ? – aja zjutraj je bilo še bolj mirno…). Mega ima delo, ko ga preliminarno pokličem, Erzo je en sam ne. Ne, danes ne. V takem vetru je za na peč, zvečer pa za karte igrat. Malo ga hecam, pa nič…

Primorska je sicer OK, razen vetra, ki je res premočan povsod tam doli. Na Gorenjskem se meglice malo odpirajo in čeprav je na Krvavcu tudi precej močno, pa je po nižinah kar mirno. Ambrož javlja 1/2,5 JZ kar je presenetljivo. Pa se odpeljem v to smer pogledat. Na pristanku nula, za Grajcem nula, na Ambrožarju pa začenja snežiti in piha – dol ! Klobasa na postaji je vodoravno! Pokličem še enkrat postajo in zdaj javlja 2,5/5,5 V. V višavah pa šumi, kot da vozi brzovlak. Obrnem se in dol.

Pokličem Sandija, ki pove, da se ravno vozi z Gradiškom na Lovrenca in da kaže “idealno”. Odvijem proti Preddvoru in naprej, ko zatuli telefon in Sandi pravi naj ne hodim tja, ker sta pravkar obrnila zaradi konkretnega nenadnega piša vetra, ki je spremenil idealno situacijo… Sprašuje, če je za Grajcem res mirno, kar potrdim. Torej gresta onadva tja. Obrnem še jaz in dobimo se za Grajcem.

Še vedno je mirno, sneži pa bistveno močneje kot prej. Na naslednjem ovinku pustimo oba avta in odpešačimo na travnik nad cesto, kjer je pod električnimi kandelabri simpatičen start. Ker se preoblačim iz civilke, Sandi že odleti prvič, Matevž pa malo za njim.

Postavim coto v sneg in potegnem in odletim čez cesto in kozolec in zavijem v dolinico na levo, kjer pristanem.

Zoranov let

Zoranov let

Sandi je medtem že drugič odletel in z Matevžem gresta še enkrat. Ko prigazim gor do avta, je že mrak in počasi zbašem robo v avto.

Kljub vsemu pa sem bil vsaj malo v zraku (in en OLC nov start… ki ga je pa Sandi menda že 100x odletel… 🙂 ).