130208 Govc P922 12:41:13

Danes bomo ves dan leteli. Zjutraj je sicer vse mrčasto in na Primorskem burjica (10/22 Kovku), ampak že po prvih usklajevanjih je jasno, da gremo na Primorsko.

Prva ekipa ob 10.x Mateja, 10.32 prestop v Erzov avtobus, 11.x prestopi še Mirko v Postojni in dol v Vipavsko dolino, pa okoli vogala do Branika. Malo sem navijal da gremo pogledat na Trstelj, pa Erzo po telefonu komunicira z Matejem Sfiligojem (ki je lokalec) in zve, da je na Govcu idealno in gremo tja.

Na startu v glavnem primeren veter, ki pa občasno butne ob grebenu z V in nas naredi rahlo nesigurne. Sfiligoj ne bi šel v zrak, ker po njegovih izkušnjah v takem vetru ne bo mogel jadrati in toplandati (hkrati pa pravi, da je v takem lahko nesugurno in ga je že kdaj pošteno zrukalo, pa to…). Gremo v avto po robo. Vsi Erste klasse in nazaj na travnik. Malo čakamo in si dajemo pogum (zdaj že kar nekaj časa ni prbilo…), potem pa začnemo postavljati.

Erzo potegne, ko tisti dodatni vektor z V malo pojenja in naredi en zavojček po luftu in pristane na pobočju in se potegne s padalom po pobočju spet na start.

Erzov prvi zavoj

Erzov prvi zavoj

Potem nekaj časa nabija V, Mire ima postavljeno, Erzo bi že pospravil, meni pa ni za pospravljat in raje potegnem in zmotovilim po pobočju in odletim.

Proti vetru ob grebenu me kar ustavlja in tonem, pa se raje obrnem z vetrom in s 47km me odpelje po dolini proti Braniku. Poskušam še na sredi doline, pa ni nič drugače. Zmontiram se nad pristanek in obrnem v veter in se z guncajočim liftom spustim na pristanek.

Zoranov let

Zoranov let

Erzo sprašuje po postaji, kako je spodaj, potem pa zagledam tudi njega v zraku. Nad menoj se odpelje čez Branik in pristane na travniku na nasprotnem koncu.

Erzov let

Erzov let

Potem pa kar nekaj časa čakam, da se pripeljeta Mateja in Mire, ki sta se odločila za ne. Poberemo še Erza in naprej. Zvečer ugotovim, da letos še nismo bili na Govcu (nazadnje smo bili natančno na Silvestra).