130304 Motovun P938 15:52:56

Krasen dan (kot že nekaj zadnjih). Pokliče Erzo, da se gre na Buzet. V gužvi vidim samo, da je napovedana burja. Zborno mesto ob 11.25 (!) na Vrhniki.

Med potjo na Vrhniko pokliče še Boris po celi večnosti, vendar se mu potem očitno ne izide, saj se dobimo le Erzo, Kavčič, Gabršek in jaz in gasa mimo Unca, ker je tudi Mega v zadnjem trenutku odpovedal udeležbo zemeljske podpore. Med potjo Erzo koordinira še Kraševce, Istrane, pa Cigliča in njegovo ekipo in še koga… Na koncu vsi drvijo proti Zavoju…

Ko pridemo na start, se izkaže, da piha precej močno-burja po hribu dol (Mlun ne bo ustrezen). Ščuka in Rabič & Co. pa so že na poti na Medice. Tudi mi se usmerimo tja kar iz Bračane gor (pa še 2 ekipi za nami). Vmes se rahlo izgubimo v divjinah istrskega gričevja.

Ko pridemo na start, ravno startuje Aire Sasha, ki ga obrača po startu, dvigne, pošejka tik nad tlemi in potem pristane bolj ali manj kontrolirano na sosednjem travniku. Malo se čudno spogledujemo in ko pride nazaj, pove, da danes tu on ne bo več letel… Vsi, ki smo se nabrali, še malo modrujemo, potem pa upoštevamo Juvanov nasvet, da je najbolje čim prej na Motovun. Spokamo vsi, razen Rabiča in še dveh domačinov.

Na Motovunu parkiramo avte in se okoli pobočja odpravimo pred vstopom v staro mesto desno dol na start. Tu piha idealno (Sasha), oziroma malo močno (ostali). Začnemo postavljati.

Najprej se izstrelijo v zrak najbolj izkušeni (Sasha, Erzo, Gaberšek,…Kavčič, …), potem pa postavimo še ostali in izkoriščamo trenutke, ko ustrezno zapiha (občasno kar z leve strani)

Kavčič nas iz lufta poslika  https://www.facebook.com/photo.php?fbid=276559019142149&set=at.276558742475510.1073741826.100003641592195.1373303100&type=1&theater

Ko se spravim v zrak, lovim dviganja na levi, pa naberem nad start in potem urica jadranja v dinamičnem ozračju bolj ali manj ob in nad čudovito vasico Motovun. Prvi pristane po dobri uri Erzo (ima dovolj),

Erzov let

Erzov let

potem pa počasi še ostali.

Zoranov let

Zoranov let

Po pristanku še malo pogroundhandlam padalo (Erzo, Kavčič asistenca) in utrjujem hrbtni start v idealno močnem talnem vetru. Kmalu so tudi avtomobili dol in gasa še na zaključno druženje večje množice v Buzet, razširjeno še z lokalci (Nikolina, Rabič)… Lepo je bilo (sploh po 6 dneh abstinence 🙂 ).