130305 Lijak P939 16:50:23

Dopoldan urejam za prevzem LCja in komaj uspem pogledati vremenske razmere. Manca se prijavi za 13h (danes je sicer torek, tako, da je to rahlo presenečenje – super 🙂 ). Erza pokličem bolj kesno, pa pravi, da mu ni treba (ne verjamem mu čisto, najbrž ima kakšne obveznosti 🙂 ). Mega gre na kontrolo h dohtarju v Belo Ljubljano, tako, da ostaneva z Manco sama.

Meni je sicer jasno, da se gre na Kovk, ampak prepričanje kopni, ko se dobiva z Manco na Vrhniki in je na Kovku JZ že 6,5/10,6. Vseeno odšibava doli na Vipavsko in med potjo zveva, da se je Erzo zvezal z Mirkom za lokalne akcije (Koreno) kasneje (saj sem vedel, da ne bo spustil dneva 🙂 ).

Mimo Kovka proti Lijaku (v zraku je kar nekaj padalcev) na pristanek, kjer ni drugih interesentov za prevoz. Igy sicer nekaj melje, ampak prevoza ni na vidiku, zato sama odšibava gor in hitro dol na start (LC 🙂 )…

Start čudovito suh, piha idealno gor. Sama sva na startu, kar nekaj ljudi pa v luftu. Vse je mrčasto. Manca potegne in odleti. Jaz potegnem hrbtno kot profesor (včerajšnja šola 🙂 ) in odletim.

Lepo gre gor in naberem nad greben. Z Manco vrtiva, drajsava sem in tja, do 900 naberem, čez pa mi ne gre. Poskusim proti V in gre po grebenu z vetrom 45, nazaj pa 15 z gasom. Pa greva še proti Danijelu in me požre do grebena in komaj pridem naokoli pred pobočje, kjer se spet poberem. Manca je še nižja, pa gre nazaj in se lepo pobere. Jaz pa s pridobljeno višino na poti nazaj zgubim do same skalne Luknje v Lijaku in se že vidim na pristanku. Pa me Manca iz višav zgoraj spodbudi, naj vztrajam. In drajsam in iščem in zavrtim in se po metrih spajsam nad luknjo in potem mi gre vedno bolje in spet naberem nad greben. Manca podhlajena odpelje na pristanek, jaz pa še pol ure drajsam sem in tja nad grebenom, potem pa se odpeljem v smeri Nove Gorice nad dolino in na pristanek.

Zoranov let

Zoranov let

Medtem, ko pristajam, Manca najame Slamiča za prevoz gor, asistira še Toniju Pjakovskemu pri startu in pripelje LCja dol. Med čakanjem Erzo preveri, kako sva opravila in poroča, da sta se tudi onadva uspešno zabrisala s Korena.

Erzov Koreno

Erzov Koreno

Potem pa gasa proti domu. Bolje kot sva pričakovala 🙂

Leave a Reply