130430 P980 Kovk 14:52:43

Tudi danes nas Manca zorganizira :-). Kovk je taprava destinacija.

Ob 11.30 mi prisede na Vrhniki, gasa do Logatca, tu se naloži Mega, gasa na Planino, kjer se naloži še Samsa in gaaaaasssaaaa od zadaj do Kovka. Vmes nekajkrat kliče Erzo, ki ga je dolžnost ustavila, da ni z nami (človek ni v penziji, kot nekateri :-), pa tudi dopusta si ne more vedno privoščiti, kot nekateri,…:-)…).

Pripeljemo na start, kratek tečaj LC vožnje za Samsa (v primeru, da ne bi letel, ker zgleda, da bo samo curaža – ima že kombinacijo, da se vržemo dol, potem pa na Nanos po novnov…). Na startu en zmajar+3 skavti mladiči.

Zmajar se vrže v šibek veter in … malo kasneje pristane. Mi smo za Andrejevo varianto in začnemo postavljati. Vmes malo močneje pihne in ko Samsa odleti, noče scuriti, ampak nasprotno, na desni ga kar drži.

Jaz startam brez pomožne gumice na nogi (ki mi sicer pomaga v vrečo), da testiram kobacanje v vrečo brez tega pripomočka (saj bom itak scuril). Pa tudi zavijem na desno (in se res ne morem lepo skobacati v kokon in kar nekaj opletam) in nočem scuriti. Grem za Andrejem na klousiča ob grebenu do Podrte in gre počasi, počasi, ampak lepo gor. Tu nekaj osmic in malo zavrtim (veter je močnejši, kot zgleda – Z ) in sem na 1000. Pa malo drajsava sem in tja, pa je tudi Manca v zraku (in noče scuriti). In potem lepo jadramo in nabiramo, malo proti Hublju… Po postaji se oglasijo Kraševci (Primož Sila in Marko Valenčič in tam nekje še Gorazd), da vozijo okoli Čavna in jih goni 60 ! Kmalu ju zagledam pod Hubljem, malo zavrtita in sta gor in se odpeljeta ven nad dolino in kar po sredi doline postrani čez Vipavo do Nanosa (s pomočjo naše radijske podpore, ker se med seboj ne razumeta najbolje). Ko vse to vidi Mega (ki se je javil za šoferja glede na predvideno curjenje in Samsov nadaljnji plan), še on postarta (in seveda sploh noče scuriti), Tako lepo vozimo sem in tja in postaja vedno močneje.

Potem kaže, da bo premočno in Manca se odloči, da gre pristat in misli, da bo toplandala. Ko jo rikverca pred startom, raje odneha. Pa Mega napove (2x mu postaja celo oddaja…), da bo on toplandal in poskrbel za LCja, pa kljub ušesom, spirali in svojim vragolijam tudi on odneha. Nasprotno, svetuje, da se spravimo vsi dol, ker prbija kot pr norcih. Samsa je izginil neznano kam, Mega in Manca lebdita malo levo od starta malo pod grebenom, jaz sem na 1100 in se mi ne zdi tako grozno. Zato se odpeljem ven nad dolino (me dvigne malo nad 1200) in držim smer ven, s tem, da me lepo počasi odnaša proti Vipavi. Marko in Primož po postaji ugotavljata, da ju goni 60, da po dolini kar povsod vleče gor in pristajata pri avtocestnem izvozu Vipava. Mene lepo drži (res da je močno, ampak mirno in popolnoma laminarno) , dviguje z 0,2 in ker Manco po postaji resno skrbi za moje zdravje (najprej duševno, potem še telesno…), potegnem ušesa in grem dol z 0,4. Še malo gasa dodam in grem lepo dol. Ko pridem na 900, spet spustim ušesa in vozim naprej z 0 dviganja, ko sem pa malo pred Podnanosom spet potegnem ušesa in grem dol z 1,1. Na okoli 500 se začne rodeo, ki popusti šele 20m nad tlemi. Pristanem pred Podnanosom.

Zoranov let

Zoranov let

Javim kje sem, zvem, da je Samsa oddivjal mimo Nanosa in pristal pri Hraščah

Andrejev let

Andrejev let

in da gre Mega kar peš po avto na Kovk (!). Ko pospravljam, pristanejo zraven mene še trije Poljaki, ki najbrž mislijo, da je tu uraden pristanek ali kaj :-). Štop najprej ni obetaven, potem pa mi ustavi prijazna mladenka, ki me zapelje do Anje.

Manca je že tu, prijetno nakladava, Mega pa tudi dobi nek štop na vmesni postaji in je kmalu z LCjem pri naju. Še malo druženja, ravno prav, da pokliče Tom, ki je sestopil s hribovske avanture prek Nanosa. Pod Gradiško turo poberemo njega in simpatično mladenko, ki mu je lajšala samoto na brezpotjih divjine in gasa proti Postojni (skipamo planinca), Uncu (skipamo Mega) in Hoferju na Vrhniki (kjer se posloviva z Manco).

Super dan :-).  Yesssss.

 
 
Andrejev komentar leta: Bila je želja odletet do Postojne, ko pa pridemo na Kovk si zamislim drug plan…da se pomečemo dol, in gremo na Nanos odletet ker za kaj drugega ni zgledalo. Ko priklopim Nanos je sicer kar močan J/JZ veter a letenje za prste oblizat v Hraščah pristajam v rikverc.
Z tremi različnimi štopi sem v dobre pol ure doma.
Komentarji (2)
  • 1.Tom Slejko : priden, lepa :), si bil precej visok na nanosu, bi se pomoje bl spalacalo sevrno prot Predjami potegnit, tm od Stran do Predjame se zmer najde kka termika 🙂 [30.04.2013 18:53]
  • 2.Tom Slejko : aha, never mind vidim da je blo ful vetra. pol pa edino pravlino da si sel na pule prstajat 🙂 [30.04.2013 18:57]