130507 Strmca

Nevihte se selijo sem in tja po Sloveniji. Ker sem imel že dolgo abstinenco, seveda iščem kakršnokoli luknjo. V Megovih koncih slabo in odsvetuje, na Gorenjskem luknje sonca med karfijolami.

Ko se končno spravim iz Lj, Erzo skensla kakršnokoli udeležbo, ker pri njih treska in uliva. Odstavim še za eno uro in ko odhajam proti domu, vseeno pokličem Mega, ki pa pove, da je pri njih zdaj sončna luknja. Strmca.

Erzo seveda vskoči na Vrhniki, Mega na Uncu in gasa z LCjem skozi Planino mimo Samsa (na biciklu, ker je odstopil od soudeležbe) na Strmco.

Piha idealno, vreme pa ni več idealno. Črni pokrovi na leci in desni. Erzo hitro razteguje z Megovo pomočjo eno od starih cot – XC2, jaz natikam tangice. Erzo nekaj kolovrati s padalom in mu ne gre najlepše gor. Vendar ga odpelje po pobočju malo gor, jaz pa z robo za njim. Erzo se pripravlja, vendar nenadoma pihne veter, da vse zašumi in položi drevesa zadaj. Erza z napol dvignjenim padalom dvigne v luft, zasuka ga kar v zraku in z izbuljenimi očmi ga poševno položeno padalo odpelje v levo. Kakšne dva, tri m nad tlemi kaže, kot da ga bo butnilo ob tla, tudi sam poskuša prekiniti in pristati, ampak veter se je odločil po svoje in ko se Erzo prepusti usodi, ga dvigne gor in odpelje se ven. Najprej ga kar liftne, potegne ušesa in se potem zunaj odpelje proti desni, kjer se (vsaj na videz z najinega stališča…) vse malo umiri.

Po videnem me ne mika več v luft, Mega pa me še kljub temu ustavlja, da ne bi slučajno začel postavljati… Veter se malo umiri, mogoče pa bo,.. Erzo je tam daleč na desni in spet vleče ušesa, pri naju pa začne odrešilno kapljati. Pobegneva do LCja, ko se usuje na max.

Skozi ploho odpeljeva  dol skozi vas na drugi konec, kjer Erzo pospravlja v redkih kapljah. Ko se zbašemo vpet v avto, tudi tu že konkretno dežuje.

Erzov let

Erzov let

Erzov komentar leta: je prišel Black Hawk s potovanja in nas spravil na obrate. Ni bilo šans ostati doma! Enourna sončna luknja nad Strmco, ki je bila uro prej, se seveda zapre – veter pojača, atraktiven štart in le nekaj kasneje dež, še malo zatem pa nevihta.
Komentarji (4)
  • 1.Andrej Samsa : Inmokerdokostipress [07.05.2013 20:34]
  • 2.Andrej Erznožnik : oprosti jaz ne, še padalo ni mokro [07.05.2013 21:39]
  • 3.Stane Bajt : Sem prvič videl, da je Erzota vzelo s tal, ko on ni bil čisto za. [07.05.2013 23:19]
  • 4.Zoran Gaborovič : Pobudnik pa ostal prizemljen… ampak je blo vredno videt ta start 🙂 [08.05.2013 00:05]

Še malo druženja v Portusu ob sladoledu in vroči čokoladi, okoli nas pa vesoljni potop in slapovi vode….