130510 Gabrovci P984 11:50:33

Danes napoved čez dan vse slabše. Ampak idealen JZ. Zjutraj v LJ sonce in če bo kaj, bo čim prej. Pokličem Erza, ki ne more zgodaj, Mega pa je že frej.

In odšibam do Planine, pa da vidimo ali bo Grmada (ker je v Lju v resnici še kar en JV), ali Strmca (če se bo že izpolnila napoved), ali pa mogoče tisti hrib zraven Petriča – novnov(nov) – ki ga je Mega lani odletel (zato ne bo pravi prvenstveni 🙂 ), jaz pa kljub Matejini pomoči ne – ker je bilo premočno. Pod Grmado Mega z robo (preventivno) v LCja in gas gor.

Tik pod Strmco vidiva: človek v luftu – za vogalom vidiva Emilov avto, torej v luftu on :-). Naprej čez gmajno in z reduktorjem gor na vrh in roba ven (cota klasse – Erste klasse ??? – erste classe) in na start, kjer kar konkretno piha. Če bi bil sam, bi mi bilo premočno, z Megom pa je vse bolje, še veter ni tako močan :-). In se opremim,

Mega mi postavi Rooka in potem nekaj poskusov hrbtnega starta in … končno uspem (ko ga končno pravilno, z iztegnjenimi rokami, potegnem – prej je bila trema močnejša in je krivila roke…). Ker veter spira ob pobočju me najprej malo odnese ven, pa kar dol, pa skoraj stopim na tla, pa me le dvigne in sem gor. Kolovratenje s kokonom, končno zlezem not. V veter ne gre in kar visim na mestu, potisnem gas še močneje in obrnem malo bolj v levo in končno začnem lesti ven. Precej močno tonem, ko pa pridem bolj nad dolino, si le upam bolj spustiti z vetrom in pred kamnolomom še malo naberem, tako da z bogato višino preletim Planino (45 km/h) in pred cesto obrnem v veter in se po liftu spustim naravnost dol na blaten travnik tik ob cesti.

Zoranov let

Zoranov let

Pa je ratalo ! Skoraj novnov(nov). Mega po mene in do bal, kjer se razideva. Ko že speljujem, pride še Emil, vesel kot radio, saj je izplenil celo uro lepega letenja.

Emilova dopoldanska uživancija

Emilova dopoldanska uživancija

Emilov komentar leta: Pospravil minuto pred dežjem, drgač pa super.
Komentarji (4)
 

Malo nakladava, dokler naju ne prekine dež, ki se po poti proti Vrhniki spremeni v slapove vode…