130523 Grmada P998 17:38:48

Slabo vreme napovedano in tako tudi je, vendar ne tako slabo, da ne bilo kje kaj možno narediti… Napoved pravi, da bo V, SV popoldne padel in tako se pomirim do popoldneva.

Erzo cinca, ker mu, po včerajšnji nasladi, danes seveda potreba ni tako velika. Tako odlagava odhod, ki se usmeri na Grmado. Mega najprej javlja neletljivost, kasneje pa prekvalificira situacijo v potencialno letljivo, oglasi se še Samsa, da je Kos v luftu in kar jadra in jadra… in začenem mašino.

Na Vrhniki se naložita Erzo in Mirko, na Uncu Mega (šofer 🙂 ), do bal na Planini, kjer čakata Samsa in Emil (za gor po avto)

Emilov let

Emilov let

in LC gasa gor. Na startu piha kar močno (sunke do 10,3 namerijo medtem, ko se preoblačim iz civilke…), vendar lepo v pravo smer – V . Emil se poslovi, ker se mu mudi, midva z Erzom pa postavljava. Mirko in Andrej čakata, kako se bo pokazalo.

Erzo atraktivno starta in ga liftne gor in počasi leze ven. Hrbtno potegnem malo za njim, mi ga podre 2x, čeprav ga lepo spravim v zrak, v tretje pa ga le obdržim in kljub temu, da me vleče v levo, le odpeljem čez rob in sem v zraku. Je močno, ampak obvladljivo. Odpeljem se bolj na levo, drajsam skupaj z Erzom in vzdržujem višino. Začutim nekaj kapelj, s starta Mega javi, da se pripravlja dež. Erzo potegne ušesa in z gasom dol. Kaplje se malo pomnožijo in tudi jaz ušesa in gasa dol. Pristaneva na uradnem pristanku zraven pokopališča in v rahlem rosenju pospraviva.

Erzov let

Erzov let

Zoranov let

Zoranov let

Ostali so kmalu pri naju. Andrej se poslovi, ostali pa na zaključno druženje v Portus 🙂