130526 Kalič-Jelen P999 12:44:20

Manca se že včeraj rezervira za današnje letenje in danes zjutraj samo potrdi: po 13h, ko bo veter obrnil na JZ, bo zbrisala s privatnih obveznosti v bližini Cerknice, da se pridruži jati, kjerkoli že bo. Ker pa je zjutraj sonček, in bo veter še SV, se spet spomnim doslej nesojenega Kaliča (bližina Cerknice, pa to…). Mega je za, Erzo ima D.O. . Pokličem še Matejo, da bi nam delala družbo in polepšala dan (počasi pa se že mora spet družiti z jato 🙂 ), pa ne more. Je pa takoj za akcijo Samsa (ki se tudi že nekaj časa spogleduje s Kaličem).

Na Uncu malo pred 12h, gasa najprej na pristanek, kjer je vse OK (skoraj nič vetra), potem pa še naokoli na vrh opuščenega smučišča Jelen. Ko stopimo iz LCja nam je vsem trem jasno, da je danes ta dan. Piha rahlo po hribu gor, sije sonček – idealno.

Z Megovo pomočjo začneva z Andrejem hitro postavljati (jaz cota klaso). Malo modrujemo, v katero smer pristajati, potem pa potegnem in v zrak in zapeljem ob pobočju v levo, kjer celo drži in rahlo popiska. Vendar ne razmišlam o pobiranju, ampak kako bo pristajati spodaj v luknji. Zapeljem stran od pobočja, da mi začne spuščati in zavijem za zajetje in podrtijo hotela, potem pa počasi nazaj. Ta del je kar malo razrukan, vendar me lepo spusti v kotanjo in pristanem na dnu.

Zoranov let

Zoranov let

Poberem in odidem na pokošen predel, ko vidim, da je tudi Andrej že v luftu. Njega še malo bolj ruka in še počasneje spušča, tako da se odpelje še malo naprej v pobočje, da končno stopi na tla.

Andrejev let

Andrejev let

Kratko, vendar slatko ! Novnovnov (čeprav ga je Mega v davnini že odletel, pa še ni na OLC). S Samso sva vesela kot radio :-).

Andrejev komentar leta: Dopoldne me pokliče Black Hawk, in ga zanima če sem za kakšne projekte, ko izvem da je v planu Kalič sem takoj za! Še bolj sem pa zainteresjran, ko izvem da ima duhovni vodja d.o.o to naredi projekt še bolj zanimiv… bili smo taparav čas na tapravem mestu!!!
 

Mega je pri naju še preden pospraviva in gasa proti Cerknici.