130607 Dobrča P1011 13:38:29

Zjutraj pokliče Boris in ker ima popoldne opravke na Bledu, predlaga Dobrčo čim prej. Ker je napoved enaka kot včeraj in bodo napovedane plohe in nevihte še najkasneje na Gorenjskem, sem seveda za – čim prej. Manca je sicer kombinirala nekaj za dopoldne (Zavrh), Dobrča pa ji ne bi znesla. Tudi Erzo noče nič slišati (itak je včeraj napovedal samo lokalno letenje kasneje, tako da ga niti preveč ne kurim).

Z Borisom se dobiva malo pred 11h na Brezju, se skupaj zapeljeva po lokalnih cestah do “uradnega” pristajalnega travnika, tam pustiva LCja in z njegovim džipom gor. Na startu piha idealno, mogoče občasno kakšen dodaten sunek. Bazice so razsute po vseh višinah, vendar nad višino starta. Lepo se naštimam, Delux me v tangicah prehiti in je že v zraku. Hrbtno potegnem malo za njim in že jadrava.

Ob pobočju je nekaj bolj močnih dviganj, malo stran pa bolj umirjena. Jadrava gor in dol in sem in tja, do grebena proti Tržiču, pa spet na drugo stran do Koče na Dobrči, vse do baze in tudi malo v njo. Čez kakšno uro se Boris odloči, da ima dovolj in gre dol, potem pa si premisli in odloči za pristanek na pobočju, na strmih travnikih blizu starta. Lepo mu uspe in začne pospravljati. Ker je problem avta na startu rešen, lahko še ostanem v zraku :-). Boris me spodbudi, naj grem, kamor hočem. Odločim se proti Begunjam, naberem do vršnega dela Dobrče pod bazo in se odpeljem. Na Z robu ropota Strojev helikopter okoli njegovega gnezda, zato se odpeljem daleč stran, ven, z namenom da pristanem pod Petrom na uradnem. Čeprav sem nizek (baze so na kakšni 1300-1400 pa gor), se odpeljem proti Petru in ga poskušam priklopiti. Močan V mi lepo pomaga in brez problemov sem nad Petrom. Držim se bolj zunaj (ker ob grebenu kar razmetava) in razmišljam, da bi potegnil do Žirovnice. Ampak velika črna baza v kateri je Stol mi ni všeč, ob grebenu je kar močno (z vetrom čez 50), pa se odločim na Smokuškem vrhu, da grem nazaj v Begunje. Nazaj gre kljub močnemu vetru lepo, in lepo nabiram. Ker tako lepo drži in ker je nad dolino lepo jasno in manj grozeče baze, se usmerim proti Bledu kar čez dolino. Vmes še malo navrtim, občudujem prelep razgled na Grad, na jezero, na Otok… Vedno nižje sem in čeprav bi lahko še malo potegnil, se raje obrnem in se spustim po liftu dol na travnik za pokopališčem (Mirkotov pristanek ?).

Zoranov let

Zoranov let

Ko pospravim, je Boris že pri meni. Proslaviva lepo letenje s kremšnito, potem pa me zapelje še nazaj skozi Brezje po LCja. Vesel ko radio :-)…

Glavnina jate se je danes odločila spet za Slavnik (Erzo, Mega, Mirko in pobudnik Ščuka) , kaj se je tam dogajalo, pa naj sami povedo …