130608 Ulovka P1012 19:10:09

V glavnem opisujem dogajanja drugih, ker mojega ni kaj veliko…

Dopoldan ne morem, Manca ima tudi službo, pa jata seveda odleti brez naju. Najprej Erzo in Mirko na jutranje ogrevanje na Ulovko.

Erzova Ulovka

Erzova Ulovka

Potem se usmerijo na Unc, kjer se pridruži Mega in gredo na Slivnico. Pride še Emil in potem z vrha opazujejo vremensko situacijo: ploho nad Snežnikom, drugo nad Uncem, zalito Loško dolino… Ko ugotovijo, da nima več smisla (približno v tem času Poje slalomira med oblaki, nevihtami in plohami od Starega vrha proti Vipavi 🙂 ), se njihovi interesi razdelijo.

Mega se združi z Manco, ki prišiba iz Lj na Unc in se zapeljeta na turistični ogled slabega vremena na Lijak.

Erzo, Emil in Mirko proti V na Sv.Primoža pri V.Laščah (ker v ono smer kaže več jasnine, pa še V piha. Tam postarta naprej Mirko in navije, se ustraši zauganja in scuri, medtem, ko Erzo navija naprej in se odpelje na Barje… Emil je žal prepozen in tudi scuri.

Emilov Primož

Emilov Primož

Zdaj se pa že vključim jaz. Na poti iz Lj na Lijak (kjer sta še Manca in Mega) me pokliče Erzo, da je pristal pri Podpeči. No, skoraj.

Erzov Primož

Erzov Primož

Pod Krimom ga poberem in ker sva že tam, Erzo predlaga, da greva na Krim. On za šoferja.

Gori na startu piha v rit in to tudi po pol ure čakanja in obešanja trakcev. Manca in Mega sporočita, da na Lijaku nič in da se primikata na novo lokacijo: Strmco. Midva čez Rakitno in vmes obdelujeva možnosti za bližnje starte. Obiščeva celo krave na potencialnem novem startu, potem pa dol v Cerknico. Manca sporoči, da sta se z Megom vrgla dol na Strmci in naju čakata.

Na pristanku ju pobereva in gor na start. Tu piha direktno od zadaj – v rit. Tako so danes že vsi leteli (no ja, nekateri bolj, nekateri manj, nekateri celo dvakrat…), samo jaz še ne. Mega in Manca se poslovita in na Unc po Mančin avto, midva z Erzom pa na Vrhniko.

Še zadnje upanje: Ulovka. Pri BJju odložim Erza, ki mi obljubi, da pride pome, če uspem odleteti. Gor na Ulovko in na start.

Na startu piha od zadaj – v rit ! Malo čakam in črnih oblakov nasproti sploh ne gledam (saj končno piha v rit :-), torej proti njim…). Postavim in ko malo manj piha od zadaj, potegnem in laufam že dol po bregu, padalo pa sploh ne gre gor, ker ga veter tlači dol. Po 100m prekinem in počasi nazaj gor. Še enkrat raztegnem in čakam, čakam… Posije sonček in čez nekaj časa se pihanje od zadaj umiri, tako da Erzov frišni trakec samo malo visi naprej. Pa še enkrat odlaufam in spravim coto gor … in se odpeljem na klousiča čez prvo drevje in le malo bolje nad drugim in… pristanem na travniku pod kamnolomom.

Zoranov let

Zoranov let

Pokličem Erza, ki pride pome in me odpelje gor po LCja. In sem tudi jaz letel danes…