130610 Strmca

Manca svobodna kot ptica ob 13h in seveda jo bom počakal (čeprav izkušnje zadnjih dni kažejo, da bi bilo bolje čimprej ujeti, kar se še da…). Erzo ne gre danes nikamor, ker je bil včeraj zadovoljen (pa še njivo mora okopavati), vreme pa itak ne obeta. Mega kasneje.

Še ob odhodu z Manco ne veva, kam bi. Jaz navijam vsaj za skoraj sigurni skok z Gozda, pa se Manci zdi vseeno bolj varno na J. In Vrhnika.

Tam še malo mečkava in modrujeva in cilj Strmca. Spodaj počakava Mega in gasa gor. Midva z Megom odneseva rukzaka na travnik (da se bo na kaj nasloniti) in se začnemo sončiti. Občasne meritve pokažejo 8-9/15,3. Nadaljujemo s poležavanjem na soncu, ki ga je, ob precej redkih in hitrih bazicah, obilo.

Po dveh urah imamo dovolj in se spokamo. Manca predlaga še kavico in se odpeljemo naprej po dolini proti bifeju “Na prepihu”, ki ustreza situaciji.

Nazaj grede kaže pod Strmco na bistveno manj vetra (vsaj tisti trenutek…) in še enkrat se zapeljemo gor. Res piha manj in vsi odnesemo robo na start. Z Megom začneva postavljati, ko spet zašumijo bori. In se malo ustavimo. In čakamo. In spet prbije z vso močjo in sploh ne poneha. Malo še oklevamo, potem pa v nabijanju pospravimo in se poslovimo. Med vožnjo dol se najprej slišim z Deluxom (ki je klical, da se je odločil za za lep večerni let 🙂  na Strmci), minutko kasneje pa se še osebno pogovorimo ob srečanju na cesti v Planini (da je jasno, da se gre po 18h na Strmco, ko se veter umiri 🙂 ).  Midva z Manco na Vrhniko, Boris svojemu planu naproti…

Ko uro kasneje pokličem Borisa, veselo pove, da je ravno pristal po 20min jadranju in da se ravno v brezveterju pripravlja še Emil… Pa očitno ni bilo čisto brezveterje, saj je Emil jadral do teme :-).

Emilov večerni let

Emilov večerni let

 

Komentarji Emilovega leta:
  • Andrej Samsa : očitno je bla Strmca ok ;(( [10.06.2013 21:52]
  • 2.Andrej Erznožnik : ja kakor za koga: Zoran, Manca in Mega so ene 4h ležali gor in odšli tedaj, ko se je zrihtalo…. Zorana gotovo boli.
    Jaz pa sem na njivi ugotavljal kaj je bilo tisto kar je moja pokojna stara mati videvala 80 let ko je z motiko mahala med poljščinami. Zanimivo, tud mal boli (hrbet). [10.06.2013 22:08]
  • 3.Borut Lapajne : lepo ……… bo treba spet it mal na strmco …. [10.06.2013 22:21]
  • 4.Tnt : Erzo na tvoje komentarje bi ti dal lajk – pa se ne da 🙂
    [10.06.2013 22:53]
  • 5.Zoran Gaborovič : Malo prej, ko se je zrihtalo… [11.06.2013 07:33]