130614 Sv.Primož pri Velikih Laščah P1019 15:38:09

Čeprav je danes slabše kot včeraj, je vseeno bolje kot zadnji mesec, ko je bil pravi poden. Pa kar nekaj odlašam akcijo, dokler me Erzo ne pokliče, da je Zdešar danes organizator in da se gre na Primoža (glede na V je bila to tudi moja misel). Mega še uživa na včerajšnjih lovorikah, Iskra se priključi.

Tako se dobimo na pristanku, prestopim k njim in gasa gor. Dokler hodimo čez travnik na start, je kar prijetno, za robom pa močneje pihne. Vendar znotraj normale, dokler ne začnemo postavljati. Potem pa začne v sunkih prbijati in Erzo že, popolnoma naštiman, počaka. Analiziramo situacijo, scaniramo intervale, merimo moč in smer… in nam mine pol urce (v tovrstnem modrovanju).

Ker ni nobene spremembe, pač Erzo počaka na trenutek, ko ne piha premočno in odleti. V zraku izgleda sprejemljivo. Takoj za njim poskoči Zdešar (ki je prej kar nekaj mencal) in kar vrže padalo po tleh in potegne in je v luftu. Skupaj z Erzom začneta vrteti in kmalu sta visoko pod oblaki (=pod trenutno bazo= cca 1500).

Dokončam postavljanje in naredim zidek in potem cincam in napletam z Iskro, kdaj da bo pravi trenutek…

Pa potegnem in lepo dvignem hrbtno in naprej v zrak. Lepo dviga, včasih malo rukne, ampak, glede na včerajšnji prvi del Kranjske, je kar v redu. Lepo naberem do 1000, se zapeljem bolj ven in malo zgubim, pa spet nazaj in naberem do 1200. Sedaj bi se nekam odpeljal, ker z višino veter vedno bolj narašča in me občasno kar drži na mestu ali pa celo malo rikvercne. Za Erzom in Zdešarjem mi ni (sta že izginila, tam je pa vse višje in gmajne in imam vseeno premalo višine), zato se odpeljem v smeri Rašice (bočno glede na smer vetra). Takoj ko sem malo stran od hriba, začnem zgubljati višino. Ker v to smer ne najdem nobenega dviganja (kljub kakšnim bazicam…) se obrnem nazaj, ampak sedaj sem pa skoraj v veter in samo scurim v poden, ne da bi mi uspelo priti do pristanka. Tik nad tlemi še rodeo, ki se pa srečno konča…

Zoranov let

Zoranov let

Iskra javi, da bo pospravil (mu ni treba v takole) in ko pospravim in se odpravim proti glavni cesti, kmalu pripelje. Po LCja in v GPS info za Strletje, kjer sta pristala Erzo in Zdešar in po njiju.

Zdešarjev let

Zdešarjev let

Čez Kurešček do Iga in razlaz…