131015 Gozd P1053 15:56:37

Po meglenem jutru sonček. Mateja prva provokativno pokliče, kje da smo, ker je treba pohiteti. Potem še Erzo, ki pa danes nima prave volje.

Res pogledam kaj pravi računalnik in napoved je taka, da je dopoldan še lepo, potem pa bo vse pokrilo in močan Z bo čez vso SLO. Edino na Gorenjskem bo bolj sprejemljivo. Erzo sicer dobi majhen dražljaj od Cigliča, ki ob 12h že misli startati na Gozdu, ampak preveč ga vseeno ne gane. Pokličem še Borisa, ki najprej kar je za Gozd, ko pa Erzo “zaradi obveznosti” dokončno odpove, tudi njega več ne mika na Gorenjsko. Tako se iz LJU odpeljem sam.

Pri Manci poberem njen sedež in ga zapeljem Sandiju za prelaganje rezerve, potem pa pod Gozd. Tu je Kurnik z nekaj klubskimi kolegi, ki so malo pred mojim prihodom scurili. Med njimi tudi Ciglič, ki ni kaj dosti naredil (uspel je celo 50m nad start…). Nakladamo kako in kaj, vmes spremljamo Cirila, ki starta s Kriške gore po več poskusih v močnem V (5/7) in ga v pooblačenih višavah lepo drži. Na Gozdu piha 3/5,8  J, na pristanku meša V v občasno močnih sunkih. Počasi se raztepejo, jaz pa gor na start.

Kakšne pol ure se sončim in senčim (že dolgo nisem bil tu gori) in uživam v razgledu na naravo in vremensko postajo. Veter obrača z J na V in občasno celo S. Vreče se včasih močno napihnejo, večinoma pa visijo dol, ali celo malo dol po hribu… V takem mi res ni za postavljati vso kramo (pričakujem 3-5 min leta) in se že skoraj odločim za ne, potem pa se spomnim na cota klasse in hitro prinesem iz avta vse potrebno in tudi hitro postavim. Počakam, da pihne gor in potegnem (naprej, ker je prešibko).

Ko se odpeljem iz poseke, se obrnem proti V in skoraj bočno v močnem V curim v smeri pristanka. Nekajkrat malo rukne. Nad pristankom pa celo malo piskne in ob vodoravni vreči (ki se obrača že na SV) stopim iz lufta na tla.

Zoranov let

Zoranov let

Pričaka me Igor (Mlinar), ki ugotavlja, da mu v takem pa res ni treba leteti, pomaga pa mi pospraviti in me zapelje gor po avto. Dobro uro še klepetava na sončku o padalsko alpinističnih doživljajih iz pretekle in manj pretekle zgodovine, potem pa se posloviva.