131016 Zavrh P1054 16:17:02

Danes že zgodaj čudovit dan: sonček prežene nižinske jesenske meglice, modro nebo, brez oblačka … samo veter ne piha ravno prav… S, ki je z višino vedno močnejši in kmalu začnejo nad Karavankami nastajati oblački, ki jih hitro prinaša nad Ljubljano. Erza pokličem prezgodaj (se še ni nahranil in nič ne ve…), potem pokliče Boris, ki predlaga Grmado ali Zavrh. Sem zraven.

Ko pokliče še Erzo (po prehranjevanju…) sicer pove, da je Kavčič vabil na Lijak (ima Avstralca-vodenca, ki ga vodi po SLO startih… Erzo bi tud…), ampak jasno je, da gremo na Zavrh.

Ob 14h šoder. Prvi pripelje Poje (testiranje Borisove kraljice), potem Erzo, pa Kavčič+klient (na Lijaku pihalo dol…). In gasa gor (Erzo z avstralsko-slovensko ekipo), mi z Borisovim Pajerčkom. Ko hodimo na start, piha. Močno. Pa občasno v obraz (JZ – rotor !? ).

Na startu se usedemo dol in začnemo nalagat. Krasen dan, ampak piha. V  sunkih. Vetrna postaja Zoran javlja sunke do 10,4. Malo sedemo za start in se sončimo. Tam seveda manj piha in nekateri postanejo bolj pogumni. Gremo nazaj in le-oni (bolj pogumni) začnejo postavljati. Erzo in Jožef (testirajočo kraljico…). Pride še Mirko, ki zmajuje nad vetrom (edini dovolj pameten 🙂 ). Pa odleti Erzo (delno atraktivno), pa odleti Jožef (delno atraktivno – ampak on ima prvič v rokah kraljico). Lifta ju gor in zgleda kar sprejemljivo, tako da začnemo postavljati še ostali.

Najprej odleti Boris, potem Mirko in še jaz (moj prvi hrbtni poskus ne uspe, ker odnese padalo nekam zadaj, drugi naprej tudi ne in šele v tretje gre rado 🙂 ). V zrak me lepo liftne, ampak samo malo, pogumno zavijem v desno, da bom nabral (Erzo in Jožef lebdita kakšnih 200m nad startom), ampak potem ne gre več naprej. Poskusim malo bolj ven, pa grem z manj kot 10 … pa dol. Pritisnem gas, poskušam še bolj ven, pa gre samo še dol (v graben). Nekako pririnem do roba Trebelnika v upanju, da bom tu dobil krasno dviganje … pa me popolnoma ustavi (0 in celo malo rikverc) in grem na mestu dol. Postanem nervozen in zavijem v desno, nad grapo in ven. Mirko pristaja na travniku za Borovnico in pravi , da na tleh ni vetra.

Mirkov let

Mirkov let

Ko čez nekaj minut pristajam zraven njega veter je … pa še SZ piha tako močno, da se spuščam naravnost dol k njemu.

Zoranov let

Zoranov let

Komentarji (3)
  • 1.Simeon Klokočovnik : Vsaj v takih dnevih bi se lahko mal šparal:) [16.10.2013 22:12]
  • 2.Andrej Erznožnik : letet je treba, letet, šparal se bomo, ko bomo na britof ležal [16.10.2013 22:20]
  • 3.Andrej Samsa : Sam d podžigaššššš [16.10.2013 22:35]

 

Med pospravljanjem se javi Erzo od Škorpijona.

Erzov let

Erzov let

Erzov komentar leta: Nekaj sem že star, nekaj let tudi že letim, pa ne pomnim takih razmer: tukaj sunki 10 sever, Slivnica JZ do 8, podobno Kovk JZ
Komentarji (2)
  • 1.Frenk Lokovšek : Erzo na Maliču je danes pihal SZ 7,4 do 12,5. Dobri ste, da ste sploh kaj leteli…:-) [16.10.2013 21:26]
  • 2.Andrej Erznožnik : ni nam blo treba [16.10.2013 22:22]

Tam je pristal tudi Boris (ki je tudi komaj pririnil do tja).

Borisov let

Borisov let

Pa seveda Jožef, ki je menda izvajal kar atraktivne manevre (ne po svoji volji).

Jožefov let

Jožefov let

Kavčič + klient zgoraj pospravita (edina pametna odločitev) in rešita še Mirkov avto. Ko ga dostavita, greva z Mirkom še gor po Borisov avto in smo za danes zaključili…