131206 Kovk P1074 14:20:33

Ko zjutraj gledam Aladin, se mi zdi, da je treba kar na Primorsko. Kovk pravi lep J 4/6 in narašča počasi. Mateja je tudi enakih misli. Ko se slišiva še z Erzom, smo zmenjeni. Za ob 13h. Prijavi se še Mare, ki se javi za voznika.

Ob 12.30 se dobimo v BTCju in gasa na Vrhniko. Tu malo počakamo Erza, da konča prehranjevanje (samo 7.30 min zamude…) in naprej čez Podkraj na Kovk. Mare polaga, da Mateji kar slabo rata in že smo na startu-startu. Tu še en kombi Idrijcev in še dobro, da nismo verjeli Miciki, ki je javljala da piha S in predčasno obrnili. Čeprav je na startu res čudno in obrača sem in tja in prisotni dvigujejo in podirajo padala kot za stavo. Takšnega vetra tu še nikoli nisem imel.

Postavimo in Erzo odleti prav na levo proti V, od koder v občasno pihne močneje. Tudi ostali ga posnemamo in v zraku sem kot tretji (za Bogatajem Damjanom). Malo me požre in ko obrnem desno, sem že precej pod startom. Erzo je pri Podrti lepo nabral, Bogataj tudi nabira (oba bolj zunaj). Ker piha V kar močno, se tudi jaz držim bolj stran od pobočja in do Podrte pridem že malo nad šodri. Enkrat sicer obrnem, v upanju, da mi bo zagrabilo, pa sfalim in potem samo še curim. Dimi po dolini kažejo celo, da piha od Cola dol (SV). Proti vetru gre samo 15, upam, da se bo le zgodil čudež in bom kaj nabral, pa samo scurim k Anji.

Zoranova curaža

Zoranova curaža

Erzo se s 1300 odpelje v Čaven in scuri pri Ajdovščini.

Erzov let

Erzov let

Čez nekaj časa gredo v zrak še Mateja in preostala Idrijai. Tudi Bogataj kmalu pristane ob meni. Mateja in ostali pa kar jadrajo in jadrajo (z vetrom ful hitro vzolž pobočja, nazaj komaj lezejo). Mare se matra na startu in mu ne rata in ne rata. Pristanejo še Mateja in oba Idrijca.

Mare pa se dokončno preda, ko veter začne pihati po startu dol (S). Kmalu (?) smo kompletni pri Anji na zaključnem piru, radlerju, kavi in pici 4-siri. Potem pa LJU :-).