131210 P1078 Zavrh 14:55:27

Danes pa ni kaj dosti za povedati. Vreme krasno, na Primorskem piha burja in z višino vedno močnejši S čez vso Slo. Inverzija na 1500. Krvavec se čez dopoldan popolnoma umiri iz močnega S na V (1,2/2,5), spodaj OK (JZ na Ambrotu 4/6,5), Krim javlja 8,5/11-13,5.  Torej Krvavec ali Zavrh.

Erzotu je Krvavec seveda predaleč, Krim pa tudi ne spodbuja preveč proti Zavrhu. Pa se vseeno odločiva  pogledat na Zavrh. Mega ne more, Nevidni pa je itak vabil v Sifon 🙂 že prej (pa Erza to pot ni premamil).

14.00 Škorpijon v sluzasti senci. Na startu sonček, piha nula koma Jozef. Postaviva za naprej, Erzo bolj zadaj, jaz na robu. Erzo odlaufa in odleti, ko jaz še postavljam.

Potegnem naprej in stopim tisti korak naprej in čakam, da pride nad mene, naslonjen v prepad in ko pride rahlo zabremzam in stopim v zrak. In začnem curiti v smeri Škorpijona. Erzo mi je izginil iz vidnega polja (kar ni nič čudnega… ), tako da pristanem sam samcat v sluzu sence, na travniku ki že dolgo ni videl sonca.

Zoranova curaža

Zoranova curaža

Ko pospravljam, se Erzo končno javi izpod hriba pri progi čez dolino (seveda je na sončku),

Erzov let

Erzov let

hkrati pa prideta še Emil in Redstar, ki ju moja curaža in depresivno okolje popolnoma odvrneta od poti gor. Malo modrujeta (skoraj že prepričam Emila, da na poti domov čez Zavrh odpelje Erza po avto), potem pa se odločita pogledat Koreno, ki je vsaj na sončku. Po Erza in gor do avta in razlaz…