131218 Nanos Hieronim P1089 15:41:05

Med pospravljanjem vržem Ščuki kost, da gremo še na Nanos in je takoj za. Slišijo še ostali in so kar vsi zraven. Zato pokličemo Sama, da nas pride iskat.

Ko se peljemo proti Ajdovščini, Luka Slak še vedno vrti nulo na Vitovski rampi. Edini na vsem grebenu je :-). Erzo organizira prevoz avtov iz Lokavca do Vipave, kjer se priključita s Turčinom. Gasa gor mimo lovske skoraj do Hieronima (večina je, kot kaže, prvič tukaj na startu ?!).

Razporedimo se po položnem pobočju in postavimo. Piha že rahlo od zadaj, občasno na robu pihne rahlo gor. Prvi potegne Erzo daleč od zadaj, pa mu ga ne uspe spraviti gor in prekine. Potem zalaufa Ščuka in odleti. Erzo poskuša še rikverc, pa se spotakne in spet od začetka… Potem Vidic, Marko in jaz, za mano pa še Štusej in Istok. Erzo še kar poskuša. Za Turčina ne vem (je imel raztegnjeno).

Držim se grebena in počasi curim. Malo za lovsko pridem pod in potem drajsam ob pobočju in vlečem in vlečem, čez zadnje kuclje, mimo strelišča in pristanem tik pred Vipavo (pod Gradiščem) zraven Marka.

Zoranov let

Zoranov let

Čez nekaj časa se pridruži še Istok. Pospravimo in do ceste. Marka pobere Ščuka, Luka Štusej

Štusejev let

Štusejev let

pa kmalu mene in še po Erza in radler v Podnanos.