131223 Sv.Ana P1094 14:41:45

Zjutraj se prvi oglasi Tom Pavlič, ki se zbudi v megleno in sluzasto Primorje in upa, da bomo mi našli nekaj manj sluzastega. Povem, da tudi pri nas ni rožnato (čeprav na Krvavcu je rožnato sonce, je baza previsoko nad Štefanjo in Grajcem, pa tudi veter neprimeren in premočan. Da pa je verjetno Sv.Ana operativna in bo tolažilna nagrada, če nič drugega.

Erzo je obveščen o povpraševanju, ampak on bi samo Ano naskakoval, nič drugega.Tom je kljub daljavi zadovoljen s predlogom (?!). Pa se oglasi še Nevidni, ki drvi proti Ilirski, ker tam bo Goljak sigurno za jadrat; sam hitro se je treba odločit. Komuniciram z Erzom, pa se samo zaničljivo nasmehne: njega zanima Ana. Kličem Kozlek in mi javi več kot 15m/s osnove in sunkov… Povem Petru, pa je šokiran in pokliče čez 5 min: “4,5/7,5 JZ- idealno bo”. Pokličem še jaz in ima prav (ne vem kaj je to bilo pol ure nazaj s postajo !?). Erzo vztraja z naskakovanjem Ane, in ga en potencialni Goljak, tam nekje daleč, ne vrže iz tira.

Ob 12h se odpeljem iz Lju proti Podpeči (se mi tako pač izide in imam čas…). Mega ne zanima, Manca bo ob 14.30 pod Ano, drugega pametnega cilja ni. Na poti javi Ščuka, da je idealni Goljak v megli, Gregorju (?) pa se ne da na Kozlek, ki bi bil super. Zato gre on zdaj nazaj iz Ilirske na Trstelj-jug, ker bo tam idealno (da pravi Gorazd izpod dotične lokacije).

Jaz sem na letališču v Podpeči, klobasa na 45st, kar piha. Kako šele zgoraj. Malo zaležem v avtu ob raznih vmesnih telefonskih motnjah.

Končno malo pred 14h pridrvita Erzo in Tom, jaz pa že v tangicah, z rezervnim padalom in kokpitom na sebi samo prestopim v avtobus.

Na startu piha idealno. Pridruži se še Jerry in tako Tom in Jerry začneta postavljati, zraven pa Erzo in jaz (ki razpletam od Erovega sušenja zaštrikano gmoto 🙂 ). Erzo atraktivno starta prvi, potaca nekaj šavja, pojaha en grm in odtrga žično ograjo – in zajadra. In kar jadra. Drugi je Pavlič, ki ga izkušnja predhodnika opozori, od kod in kako piha veter in lepo odleti. Jaz ga v prvo krasno potegnem in stabiliziram, pa Jerry opazi neko šavje ali vozle in zahteva prekinitev. Spuca mi in postavi in potem dvakrat neuspešno dvignem, ker ga nese nekam v levo. V tretje gre lepo in odletim. Tom in Erzo jadrata sem in tja malo pod startom, meni pa nekako uspe, da se obdržim še višje v višini starta in kar jadram. Njima gre počasi dol (seveda, Erzo ima XC3…),

Erzov prvi let

Erzov prvi let

 

Tomov prvi let

Tomov prvi let

 

meni pa se pridruži še Jerry in drajsava, da je veselje. Počasi tudi midva začneva zgubljati, vendar mi uspe, da pristanem zadnji po 20 min. (vesel ko radio 🙂 ).

Zorano prvi let - najdlje v zraku, prosim !

Zorano prvi let – najdlje v zraku, prosim !

Super je blo !