131224 Sv.Lovrenc pri Jezeru

Popoldan sem spet na trnih, ker bi kam šel. Tom in Nevidni sta šla Kikiriki (in še pred odhodom vabila v tiste kraje), Erzu ni bilo, samemu pa tudi meni ni bilo tja dol. Pa sta ujela pravi trenutek in pravo višino (malo nad startom je bilo noro, 20m pod štartom totalna curaža – poročilo Pavlič) in odletela, Tom je celo jadral.

Andrej (Samsa) je najprej vabil za družbo in potem skoraj sam drajsal po Ženčku z Ibexom (-> očitno je tudi tam močno nažigalo), in je tudi ves zadovoljen poročal o vsaj enem 15min. letu.

Konec popoldneva pa tudi Erzo ne more več zdržati in začne spet navijati za Sv.Ano (ker na Vrhniki je namreč sonček in čisto mirno…). Ko mu Jerry javi, da nekdo na Ani postavlja padalo, se je Erzu snela ketna. In se dobiva v Podpeči in gor. Na startu pospravljata dva mlajša padalca (Erzo pozna…), nažiga pa noro (5/9,6, torej manj kot zjutraj, pa močno z  J tendenco).

Vsi skupaj se v bližajočem mraku odpeljemo na Sv.Lovrenca, kjer pa ni dosti bolje. Malo modrujemo, potem pa se odločimo postaviti. Erzo hitro raztegne pri cerkvici na jug, jaz dol na desno. Tudi mladca postavita spodaj in prvi odleti v hudem bočnem vetru in se zagoni direktno v drevo na pobočju. Kolega mu pomaga snemati padalo, jaz pa po videnem odnesem svojo coto do cerkve.

Medtem Erzo (po nekaj dramatičnih poskusih v raznoraznih rotorjih) odleti čez šavje na spodo polico, tu ga izstreli v zrak in odleti do travnika spodaj.

Erzova večerna doza

Erzova večerna doza

V orkanskem vetru pospraviva z Erzom skrita za cerkvico… Potem pa Erzo še v temi išče izgubljeno postajo (in jo najde 🙂 )

 

Erzov komentar leta: Seveda ne odnehava in poiščeva še eno šanso “za handling” pozno popoldne. Jerry opazi padalo na Sv. Ani na tleh in to je samo še dodaten razlog za gas! Na štartu pa spet prbija sunki 10 (?) in jača. Edo in Jugo sta ravnokar pospravila in nista letela. Seveda se domislimo alternative, mene zanima samo na zahod čez položne police, kjer me vzigne in nabije v močnem vetru, da bi bil tedaj raje kar na tleh. Kasneje prbija okoli cerkvice 15, da za njo, kjer zlagam ne upam pustiti nezloženega padala samega.