131230 Planina nad Vrhniko P1098 15:20:07

Po petdnevni= dvodnevni (prisilni) + trodnevni (prostovoljni) pavzi grem danes kamorkoli… V Lju že od jutra rahlo dežuje, burja je na Primorskem taka, da so ustavili tovorni promet, na Gorenjskem vse zalito. In vendar kar o Planini nad Vrhniko razmišljam (ki je bila v petek Erzovo fer izenačenje – po Goričici). Nefer prehitevanje na Vremščici v soboto (čisto nehote mu je ratal novnovnov, a ne ? 🙂 ), je Erzo sicer popravil z včerajšnjim OLC brisanjem Lokavca od zadnjič (slaba vest je žrla, a ne ? 🙂 ), ampak meni se je zdelo bolj prav, da naredim novega, ki ga on že ima.

Erzo je skeptičen, saj so griči okoli Vrhnike bolj ali manj v bazah, ampak ob 14.00 je zbor pri BJju.

Z Matejo sva že pol ure prej na lokaciji. Prideta še Mega in Andrej iz (tudi rahlo deževnega) Unško-Planinškega področja (sicer sta računala na Zavrh, ampak bogve, kakšno je tam, mi pa smo zdaj tule… 🙂 ).

Poberemo Erza doma in gor do koče in stolpa. Vrh v totalni megli, piha lepo, vendar pravokotno z leve. Ampak baje je to kar v redu… Najprej kaže (zame) popolnoma nesprejemljivo. Pa se megla občasno zredči in v glavi obrnem stikalo. Samsa provocira (ga že ima in mu ni treba…), Erzo pa se naenkrat odloči, da bo pokazal in začne postavljati (da izkoristi nemegleno in nedežno luknjo). Ostali pomagajo postaviti, Mega z Manco komunicira o trenutni situaciji in dogajanju…

Erzo elegantno dvigne, z majčkenim desnim zapiranjem, potem pa ga obrne v levo v veter in stopi (po dveh zračnih stopnicah gor) v zrak. Malo vijuga sem in tja med meglicami in se odpelje proti domu.

Erzov let

Erzov let

Medtem se jaz spravim v tangice, ostali pa mi postavijo Rooka (mi ne pustijo vzeti coto…). Megla je medtem vse zaprla in malo počakamo, da se spet razkadi. Potem pa potegnem, najprej kaže, da bo Rook preveč zadaj in sfedlan (vpijejo, naj prekinem), pa ga vseeno stabiliziram v levo , ker ga lepo čutim … in stopim v zrak. Malo v levo, potem pa naravnost proti Erzovemu travniku za hišo. Visoko preletim vse tri 300 KV daljnovode in zbijem na moker, blaten in posran travnik.

Zoranov let

Zoranov let

Gnoja in dreka imam dosti že od zadnjič, zato me reši Erzov klic, naj grem pospraviti na dvorišče k njemu. Malo za nama pridejo tja tudo ostali z LCjem in prijazno pospravijo vso robo. Hvala za prijazno asistenco :-). Še kdo bi lahko brez problema odletel…

Potem pa na zaključno druženje v BJja. Vesel ko radio: novnov !