131231 Lijak 1099 15:44:10

Danes ni kaj dosti za povedati, čeprav se je cel dan dogajalo. Od ranega jutra na računalniku, kje, kaj, kako, kam… ? Erzo se bo držal Vrhnike (plan Planina), dlje ne gre. Samsa bi Zavrh, Mega se prilagodi, Mateja bi letela, ne se samo dol metala.

Končno začne še deževati in je vse do Postojne že mokro in se variante močno zožijo…. Luka (Matejin) gre na Lijak s Kamničani  (Vidic: bo idealno…). Z Matejo čakava podatke s kraja samega, pa nič presenetljivega (burja nabija do Čavna…). Končno se z Matejo odločiva: Lijak, za vreč se dol, bolje, kot da ždimo v mokroti. Samsa bi, pa ne bi (prehranjevalne obveznosti do ožjih družinskih članov), pa bo… Erzo se ne bo premaknil z Vrhnike.

Ko sva že na Lomu, se skoraj pridruži še Manca, ki se po cestnem premisleku odloči za ne in odvije na Vrhniki dol. Tako na Uncu Mega, Andrej, Mateja in jaz v Andrejevo makino in gasa dol. Mateja ves čas spremlja online prenos z Lijaka: kateri trakec piha gor in kam in…

Pod Lijakom piha nula, celo rahlo ven. Gori taktizirajo in čakajo. Informacijski center Erzo sugerira Bohinjcem Govc (ki je bil zjutraj 5/10 burje v Braniku, ampak mogoče bo zdajle že bolje… je res malo… 4/5,5 v Braniku). Andrej je takoj za Govc (po mojem bo premočno) – lovi 60 start !

Gasa skozi Branik gor (tu prezebata 2 zavedena Bohinjca), kjer piha 8/12. Obrat in gasa nazaj pod Lijak.

Z Igyjem gor in celo dol na start. Sami na startu in sonček in sploh popolnoma drugo vzdušje. Postavimo: Andrej z Ibexom črta dol,

Andrejev let

Andrejev let

jaz zajadram v levo in drži nulca in drajsam in drajsam, Mateja tudi, Mega je že nad grebenom. Po presenetljivih 20 minutah pristanemo.

Zoranov let

Zoranov let

Sploh ni bila curaža :-).

 

Letos ne bomo več leteli… 🙁